Головна Новини Політика внутрішня політика Тука: на Донбасі можуть з'явитися українські прапори і символи тризуба
commentss НОВИНИ Всі новини

Тука: на Донбасі можуть з'явитися українські прапори і символи тризуба

На окупованому Донбасі піднімуть українські прапори

10 серпня 2021, 19:55
Поділіться публікацією:

У влади сьогодні немає єдиної позиції, єдиної стратегії щодо майбутнього Донбасу. З одного боку, президент Володимир Зеленський заявляє, що жителям окупованих територій, налаштованих проти України і які підтримують Росію, краще забратися в сусідню країну і в той же час віце-прем'єр Олексій Резніков заявляє про те, що в законопроекті про перехідний період не повинно бути слова колабораціоніст. Це все говорить про те, що кожен, хто представляє владу, говорить те, що думає, не виступаючи в одному фарватері. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Тука: на Донбасі можуть з'явитися українські прапори і символи тризуба

Український флаг. Фото: censor.net

За його словами, це досить небезпечна фраза президента отримала очікуваний резонанс, поки що з боку Російської Федерації, але є всі передумови говорити, що на наступному тижні сказане Зеленським почне активно обговорюватися на європейських політичних майданчиках. Слід очікувати знову заяви про "геноцид російського народу", про "нацистський режим", про "примусове виселення росіян". Російські лобісти докладуть зусиль, щоб ці тези з'явилися на європейських обкладинках ЗМІ. Добре проплачені з Кремля європейські політики, члени ОБСЄ будуть носитися з цією темою на всіх майданчиках.

За прогнозами Георгія Туки, під час святкування Дня Незалежності на Донбасі можуть з'явитися українські прапори і державні символи України. Екс-заступник міністра зізнався, що він до сих пір підтримує зв'язок з тими громадянами, які проживають в ОРДЛО і які щиро вірять в те, що Україна відновить свою територіальну цілісність і відновить контроль над тимчасово окупованими територіями. Ці люди з різних причин не можуть покинути сьогодні Донецьк і Луганськ.

Читайте також раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що президент Зеленський порадив українцям, які всім серцем за Росію, пакувати валізи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини