Тож бути чи не бути: Вірастюка офіційно зареєстрували народним депутатом

Члени ЦВК одноголосно підтримали призначення колишнього спортсмена нардепом

Центрвиборчком нарешті зареєстрував переможця від округу № 87 на проміжних виборах до Верховної Ради. Таке рішення ухвалили сьогодні, 9 червня, на засіданні ЦВК.

Таким чином кандидат від політичної партії "Слуга народу" Василь Вірастюк офіційно став народним депутатом.

Член ЦВК Андрій Гевко повідомив, що 7 червня до комісії надійшла заява Вірастюка з документами, які необхідні для його реєстрації як народного депутата. Заяву політика розглянули на засіданні Центрвиборчкому сьогодні, 9 червня. За те, щоб зареєструвати Вірастюка нардепом, проголосували усі 16 членів ЦВК.

"Відповідно до статті 78 Конституції України, положень Виборчого кодексу України, а також статті 101 Закону України "Про вибори народних депутатів", на підставі протоколу ЦВК про результати виборів народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі 87 від 19 травня 2021 року, а також, керуючись законом про ЦВК, пропонується зареєструвати народним депутатом Василя Вірастюка, обраного на проміжних виборах 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі 87", - постановили на засіданні ЦВК.

Найближчими днями Василю Вірастюку мають видати тимчасове посвідчення. Відповідну постанову опублікують на офіційному сайті ЦВК, а її копію надішлють у Верховну Раду.

Нагадаємо, що 4 квітня Центральна виборча комісія оприлюднила 100% протоколів на виборчій дільниці № 87. За результатами голосування перемогу здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Підрахунок голосів тривав 8 днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії двічі змінювався, а кандидати звинувачували один одного у фальсифікації голосів.

Проте 1 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК, яким Василя Вірастюка визнали переможцем на 87 окрузі.

19 травня ЦВК вдруге визнала Вірастюка обраним народним депутатом по 87 округу в Івано-Франківській області.

А вже 24 травня Верховний Суд України знову скасував рішення Центральної виборчої комісії щодо визнання кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка переможцем проміжних виборів народних депутатів на 87 окрузі.