Головна Новини Політика внутрішня політика "Тепер ми знаємо": що відомо про план Путіна по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тепер ми знаємо": що відомо про план Путіна по Україні

Відомий ведучий почав ток-шоу не з інформації про замах на одного Зеленського, а з планів президента РФ

25 вересня 2021, 17:02 comments1709
Поділіться публікацією:

На цьому тижні були оголошені результати виборів в Державну Думу Росії. Відомий ведучий Савік Шустер у своїй вступній промові на ток-шоу в ефірі телеканалу "Україна" розповів, чим його вразив новий склад парламентського органу РФ, а топтемою був замах на помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

"Тепер ми знаємо": що відомо про план Путіна по Україні

Фото: скріншот відео з ефіру

"Склад Державної Думи у порівнянні з 2016 роком, на перший погляд, зовсім не змінився, але є одна істотна відмінність. В цьому році вибирали в Державну Думу в момент, коли Володимир Путін опублікував свою стратегію стосовно України", — сказав Шустер.

Ведучий в розгорнутій формі пояснив свою позицію. Савік Шустер зазначив, що п'ять років тому політика російського президента щодо України була зрозуміла не до кінця, попри анексію Криму і війну на Донбасі.

"П'ять років тому ми цього не знали, зараз ми знаємо точно, що і як думає Володимир Путін. Ця стратегія була опублікована 12 липня цього року на сайті Кремля і називається "Про історичну єдність росіян і українців", — зазначив Шустер.

Зачистка політичного поля перед виборами в Державну Думу Росії шляхом погроз, тюремного ув'язнення, отруєнь та інших незаконних заходів була зроблена для того, щоб в російський парламент обрали тільки тих політиків, партії яких підтримують стратегію президента РФ Володимира Путіна, продовжив ведучий ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера". Він розповів, в чому полягає "путінське розуміння історії", зокрема Путін вважає, що "є велика російська нація, що складається з великоросів, малоросів і білорусів".

"Це триєдиний народ, — так пише Володимир Путін. Російська імперія була міцною і грізної, коли Малоросія, Новоросія і Крим входили до її складу. Путін переконаний, що більшовики, що мріяли про свою імперію і про світову революцію, вони роздавали народам щедрі територіальні подарунки. Україна отримала від Леніна, вважає Путін, Донецьку та Криворізьку республіку, сьогоднішній південний схід України. Сталін подарував Галичину, західну Волинь, частину Бессарабії, північну Буковину, чорноморський острів Зміїний і Закарпаття", — аналізує путінську стратегію Шустер.

За його словами, історія Закарпатської області — окрема тема з точки зору Путіна. "Місцеве православне населення прагнуло увійти в СРСР", але Сталін в 1945 році вирішив, що Закарпаття буде частиною України, а Хрущов "подарував Україні Крим", зазначив Шустер.

"Хочете створити свою державу?" — ставить питання Володимир Путін Україні, я вважаю. "Будь ласка, але на яких умовах?" У 1991 році був анульований договір про створення Радянського Союзу. Таким чином всі колишні члени Союзу повинні повернутися в ті межі, в яких вони вступили до складу Радянського Союзу у 1922 році. Доля всіх придбаних територій після 1922 року має обговорюватися", — процитував стратегію Путіна Шустер.

Він підсумував свій аналіз цитатою президента РФ з його стратегії: "Ідіть з тим, з чим прийшли". Шустер додав, що в сьогоднішній Україні стратегію Путіна, на думку президента РФ, обговорювати "ні з ким", оскільки вся влада "відома Заходом і все обговорюють один проєкт" — "Антиросія".

Савік Шустер підсумував свій виступ цитатою Володимира Путіна і притчею Івана Тургенєва на тему політичної боротьби.

Нагадаємо, в Москві проходить виставка, присвячена російсько-французьким культурним відносинам. Серед експонатів на виставці представлено Реймське Євангеліє, яке пов'язують з дочкою київського князя Ярослава Мудрого Анною. На виставці в столиці РФ цей твір мистецтва видається за російський без згадки України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головна версія обстрілу автомобіля першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра політична, щоб створити атмосферу страху для глави держави. Такої думки дотримуються сам Зеленський і багато політиків, а також радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини