Головна Новини Політика внутрішня політика Суд на Медведчуком: у чому зійшлися адвокати та прокурори
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд на Медведчуком: у чому зійшлися адвокати та прокурори

У Київському апеляційному суді оскаржують запобіжний захід опозиційному політику Віктору Медведчуку

21 травня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Адвокати голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" ("ОПЗЖ") Віктора Медведчука заявили про незаконно проведене розслідування та вказали на нацистські висловлювання одного з прокурорів. Сторона звинувачення відповіла своїми аргументами. Про доводи сторони захисту та звинувачення розповів народний депутат України від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін.

Суд на Медведчуком: у чому зійшлися адвокати та прокурори

Віктор Медведчук (в центрі). Фото з відкритих джерел

За словами адвоката Чередниченко, прокурор не повідомив Медведчука про підозру, а Печерський суд помістив під домашній арешт не підозрюваного, а свідка.

Справа проти опозиційного політика розслідувалася незаконно, стверджує адвокат Лойфман. Так, розслідування мало проводити Державне бюро розслідувань, а не Служба безпеки України, стверджує юрист. Відповідно, всі зібрані докази не мають юридичної сили. Крім того, запобіжний захід Медведчуку обрав Печерський суд Києва, а згідно із законом повинен був обирати Шевченківський.

Прокурор також незаконно створив міжвідомчу слідчу групу, стверджує адвокат Коваль.

Адвокат Кирпичов заявив, що суд невмотивовано обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а міг би відпустити підозрюваного під особисту поруку.

Адвокат Скидан вказав на те, що прокурор в судовому процесі, обґрунтовуючи необхідність заарештувати Медведчука, посилався на текст Шептицького, вихваляє Гітлера та нацистську Німеччину.

"Висновки адвокатів: після промови прокурора, який вихваляє Гітлера та нацистську Німеччину, неуповноважений суд, розглянувши матеріали, зібрані не уповноваженою особою неуповноваженого органу досудового розслідування, обрав невиправдано суворий запобіжний захід та необгрунтовано помістив під домашній арешт не підозрюваного, а свідка, та ще й народного депутата найбільшої опозиційної партії України", — написав Кузьмін.

Народний депутат також навів аргументи сторони обвинувачення. За його словами, усі три прокурора заявили, що слідство ведеться законно та встановлено, що Медведчук скоїв тяжкий злочин. Нібито вина його повністю доведена, та він може втекти з України та вплинути на слідство.

Прокурори також запевняли суд, що у Медведчука дуже багато невстановлених слідством співучасників, а також в тому, що політик — заможний та впливовий чоловік, який володіє відмінними юридичними знаннями і має широкі зв'язки серед юристів та депутатів Ради.

"Все це свідчить про те, що Медведчук небезпечний для суспільства та слідство побоюється, що Медведчук і група невстановлених слідством його співучасників можуть здійснювати нові тяжкі злочини. Коротше, Медведчук повинен сидіти у в'язниці. А що стосується нацистських уподобань, викладених у судовій промови прокурора, то це, на думку сторони звинувачення, був зовсім не нацизм, а патріотизм, а патріотизм, як відомо, не порушує українські закони та вітається суспільством. На цьому все доводи звинувачення вичерпані", — розповів Кузьмін.

Раніше нардеп від "ОПЗЖ" заявив, що для Київського апеляційного суду вже очевидно, що кримінальне переслідування лідера опозиції Віктора Медведчука є політично мотивованим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/RRKuzmin/2045
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрол

23 травня 2021, 01:45

Сколько у этой гниды адвокатов????


Новини