Головна Новини Політика внутрішня політика Справа про держзраду Порошенка: соціологи розповіли, що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа про держзраду Порошенка: соціологи розповіли, що думають українці

49,5% опитаних КМІС українців вважають, що підписання звинувачення Петру Порошенку за статтями про держзраду та сприяння діяльності терористичних організацій на Донбасі є політичним переслідуванням

24 січня 2022, 16:14
Поділіться публікацією:

Старт нового політичного сезону в Україні ознаменувався "вугільною справою", де фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко. Соціологи КМІС вирішили поцікавитися в українців їхньою думкою, чи вважають вони справу проти Порошенка правосуддям чи політичним переслідуванням. У результаті виявилося, що майже половина опитаних, а саме 49,5%, вважають цю справу політичним переслідуванням лідера опозиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані КМІС.

Справа про держзраду Порошенка: соціологи розповіли, що думають українці

Петро Порошенко. Фото: сайт партії Європейська солідарність

З результатів опитування також випливає, що 86,4% українців бодай раз, але чули про справу проти Порошенка. З цієї кількості вважають себе такими, які добре поінформовані трохи більше ніж 33%.

При цьому майже 50% респондентів упевнені, що ця справа є політичним переслідуванням п'ятого президента з боку влади. Є й 27,8%, які вважають справу за об'єктивне розслідування в рамках кримінального провадження. Також трохи більше 46% опитаних не вірять у правдивість звинувачень Порошенка. А трохи більше 40%, навпаки, вірять у такі звинувачення.

Також соціологи звертають увагу на одну деталь – чим більше опитаних поінформовано про справу Петра Порошенка, тим більший відсоток серед них вважає, що ця справа не має нічого спільного з правосуддям, а є банальним політичним переслідуванням та зведенням політичних рахунків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт розповів, що на Банковій у якийсь момент вирішили прибрати з політичної арени Петра Порошенка та Ріната Ахметова, але раптом вирішили припинити добиватися посадки п'ятого президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини