Головна Новини Політика внутрішня політика Справа Медведчука - це політичне переслідування, - Загородній
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Медведчука - це політичне переслідування, - Загородній

Нардеп вважає, що чинній владі по суті нічого пред'явити Медведчуку

8 липня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

У прокуратури недостатньо доказів для того, щоб пред'явити їх в якості звинувачення голові політради "Опозиційною платформи — За життя" Віктору Медведчуку. Про це біля Печерського райсуду Києва, де проходить засідання у справі Віктора Медведчука, заявив народний депутат від "Опозиційною платформи — За життя" Юрій Загородній. Також нардеп назвав справу політичним переслідуванням українського опозиціонера.

Справа Медведчука - це політичне переслідування, - Загородній

"Слова першого заступника Генерального прокурора свідчать про те, що справа є замовною, справа надумана, справа носить чисто політичний характер переслідування лідера головної опозиційної політичної сили в нашій країні. Суть, або головна претензія, головне обвинувачення полягає в тому, що як наша політична сила, так і глава політичної сили, голова Стратегічної ради, Віктор Медведчук не погоджується з тим курсом, який проводить сьогодні чинна українська влада ", — зазначив Загородній.

Також, за словами нардепа, українці не згодні з політичним курсом чинної влади, що підтверджують численні дослідженнями різних соціологічних груп.

"Сьогодні 71,7% громадян України виступають за проведення референдуму щодо введення ринку землі в Україні, а 84% громадян України виступають проти продажу землі іноземцям. Це те, проти чого принципово виступала наша політична сила, захищаючи конституційні права громадян України ", — підкреслив Юрій Загородній.

Народний депутат вважає, що влада нічого пред'явити Медведчуку, оскільки він працює виключно в рамках законодавства України.

"На тлі дій Генпрокуратури напередодні судового засідання вчора і сьогодні не хотілося б сумніватися в тому, що Україна перестала бути правовою державою. Наша політична сила завжди працювала, працює і буде працювати в рамках законодавчого поля України. А Віктор Медведчук, як юрист, правознавець, людина, яка є одним з кращих фахівців України в конституційному праві, тим більше працював і працює в рамках законодавчого поля України. А чинної української влади сьогодні по суті нічого пред'явити Медведчуку ", — додав нардеп.

Відзначимо, народний депутат від ОТЗЖ Ренат Кузьмін повідомив в своєму Telegram -каналами, що Печерський райсуд прийняв рішення про продовження строків слідства у справі глави політради "Опозиційною платформи — За життя" Віктора Медведчука. Він також заявив, що Віктора Медведчука викликали до суду за 48 хвилин до початку засідання, а судді за 10 хвилин, без його присутності, розглянули 7 томів справи.

Нагадаємо, доктор юридичних наук Віталій Журавський вважає, що Медведчук повинен вийти під особисте зобов'язання і продовжити працювати народним депутатом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини