Головна Новини Політика внутрішня політика Совкові методи - доказ політичної мотивованості справи Медведчука: Лойфман
commentss НОВИНИ Всі новини

Совкові методи - доказ політичної мотивованості справи Медведчука: Лойфман

Прокуратура маніпулює навіть датами вручення підозр та термінами розгляду справи

13 жовтня 2021, 19:06
Поділіться публікацією:

Під час трансляції каналу "Перший Незалежний" Дмитро Лойфман, адвокат Медведчука, наголосив на упередженості Ірини Венедиктової, Генерального прокурора України.

Совкові методи - доказ політичної мотивованості справи Медведчука: Лойфман

Засідання Печерського суду міста Києва - скрін трасляції із зали суду

12 жовтня 2021 р. у Печерському районному суді відбулось чергове засідання у справі щодо голови партії "Опозиційна платформа – За життя". Під час засідання стало відомо, що підозру Віктору Медведчуку надіслали поштою. Адвокат звернув увагу присутніх: цей документ його підзахисному намагались вручити до певної дати — приурочити до дня юриста.

Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, підозра спрямовується поштою лише у тому випадку, якщо невідомо, де знаходиться адресат. Прокурори щосекунди достеменно знають, де перебуває Медведчук, адже він носить електронний засіб контролю. Саме того дня Віктора Володимировича запросили до слідчого Державного бюро розслідувань щодо іншого кримінального провадження. І електронний браслет показував, що він знаходився буквально на відстані кількох кілометрів від тих, хто бажав вручити йому підозру.  

Попередній маніпулятивний випадок: термінове завершення досудового розслідування, яке приурочувалось до Дня незалежності. Дмитро Лойфман наголошує:

"Ці совкові методи і виявляють в собі політичну вмотивованість в цьому кримінальному провадженні".

Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом з 13 травня 2021 р. Згідно з рішенням Печерського суду від 2 вересня 2021 р. цей запобіжний захід продовжено до 31 жовтня 2021 р.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини