Головна Новини Політика внутрішня політика «Слугу народу» Тищенка можуть призначити головою КМДА: експерт назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

«Слугу народу» Тищенка можуть призначити головою КМДА: експерт назвав умову

В Офісі президента поставили чітку умову для Тищенка - знайти голоси у Раді за закон про столицю

23 листопада 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

Скандальний нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко може змінити депутатський мандат на крісло голови КМДА. Таке кадрове рішення остаточно ще не ухвалено. Для того, щоб Тищенко здобути важливу посаду у столиці – йому потрібно буде зібрати голоси за закон про столицю. Як передає видання "Коментарі", таку інсайдерську інформацію у Facebook оприлюднив український політолог Олексій Голобуцький.

«Слугу народу» Тищенка можуть призначити головою КМДА: експерт назвав умову

Микола Тищенко. Фото: прес-служба Слуги народу/Facebook

"З кадрами у Зеленського настільки біда, що він погодився на пропозицію Єрмака поставити кума останнього Колю "Велюра" Тищенка на голову КМДА. Тищенко мріє про це з 2019 року, коли натомість кандидатом від "слуг" на посаду мера Києва визначили Верещук. Єрмак переконує Зеленського, що з Тищенком Київ буде повністю підконтрольний Офісу президента", – зазначив Олексій Голобуцький.

Політолог зазначає, що правда є одне "але". Щоб отримати бажане, Миколі Тищенку доведеться пройти бойове хрещення – зібрати голоси за закон про столицю у Верховній Раді, чого поки що президентської фракції зробити не вдається. Із голосами за закон про столицю дуже туго. Немає навіть впевненості, що його підтримати гурти "За майбутнє" та "Довіра".

"Бо поки що голосів за закон про столицю немає – депутати розуміють відповідальність: влада змінюється, а статті кримінального кодексу залишаються. Отже, на роботу Миколи Тищенка чекає важка і тривала. Проте Коля вже почав діяти та створив міжфракційне об'єднання у Раді "Київ Де". Далі справа поки що не пішла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "слуги народу" не зібрали голосу на закон про столицю навіть у своїй фракції.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини