Головна Новини Політика внутрішня політика "Слуги" не зібрали голосів на закон про столицю навіть у своїй фракції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуги" не зібрали голосів на закон про столицю навіть у своїй фракції

Політолог вважає, що Банковій не вдалося протягнути важливий закон про столицю

18 листопада 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні "слуги народу", розуміючи неправомірність свого законопроекту про столицю та під тиском киян, які прийшли під стіни Верховної Ради, відмовилися від голосування про застосування спецпроцедури розгляду закону про столицю 2143-3. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише український політолог Олексій Голобуцький.

"Слуги" не зібрали голосів на закон про столицю навіть у своїй фракції

Слуга народу. Фото: liga.net

Політолог зазначає, принаймні цього тижня ми не станемо свідками вже фірмового "турборежимного" розгляду закону про столицю. Цьому є кілька причин.

"По-перше, позиція Європи. Рада Європи оприлюднила свій критичний висновок до тексту законопроекту про столицю. Це стало для багатьох народних депутатів "холодним душем", адже "слуги" чекали на цей висновок не раніше грудня. Наразі демонстративно проігнорувати зауваження європейських партнерів буде небезпечним прецедентом. По-друге, реакція киян. Звістка про те, що Києвом керуватиме намісник із Банкової, остаточно обнулить рейтинг "слуг" у столиці, де проживає близько 4 млн осіб", – зазначив політолог.

Олексій Голобуцький додає є ще й третій момент — політичний бумеранг. Йдеться не про тих "слуг", яким немає, що втрачати, порушуючи конституційні норми. А про тих "слуг", які можуть голосувати, а можуть не голосувати, залежно від рівня зарплати. І ті "слуги", які вирішили, що відповідальність у майбутньому буде більшою, ніж нинішні конверти, вирішили не випробувати долю.

"З огляду на це план Банкової щодо захоплення Києва до Нового року відкладається на невизначений термін", – резюмував Голобуцький.

Читайте також на порталі "Коментарі" – народні обранці заздалегідь схвалили закон про столицю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини