Головна Новини Політика внутрішня політика Скандальний Сергій Квіт знову може утриматися на своїй посаді – допомогти можуть «слуги народу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальний Сергій Квіт знову може утриматися на своїй посаді – допомогти можуть «слуги народу»

Слуги народу вирішать, чи залишати Сергія Квіта на чолі Нацагентства щодо забезпечення якості вищої освіти

2 листопада 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

Сергій Квіт, який обіймає посаду голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, може утриматися на своїй посаді. Законопроект №6197, який дозволяє це зробити, було зареєстровано 21 жовтня народними депутатами Бабаком, Стефанчуком та іншими. Про це повідомляє видання "Коментарі".

Скандальний Сергій Квіт знову може утриматися на своїй посаді – допомогти можуть «слуги народу»

Сергій Квіт. Фото: сайт Национального агентства по обеспечению качества высшего образования

У 2015-2016 роках Сергій Квіт, тоді колишній міністр освіти та науки України, з політичних мотивів заблокував діяльність Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Цей інститут, згідно із законодавством про вищу освіту, займається акредитацією освітніх програм.

Після роботи на посаді Міністра освіти і науки України Сергій Квіт зі своїми друзями та колегами вирушив на конкурс до заблокованого ним раніше інституту та виграв його. Пізніше його обрали головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Очолювана ним організація неодноразово потрапляла у скандали: спочатку отримувала розпорядження від Національного агентства щодо запобігання корупції, потім об'єктом розслідувань ставала декларація керівника Національного агентства щодо забезпечення якості вищої освіти, а представники вишів обурювалися необґрунтовано високою вартістю акредитаційних послуг.

23 жовтня цього року Верховний Суд визнав незаконним конкурс, у якому переміг Квіт та його команда. Як наслідок, розпорядження Кабінету Міністрів України щодо призначення членів Національного агентства було скасовано. Після цього Квіт у своєму фейсбуці написав, що "рішення Верховного Суду ставить під удар подальше реформування системи вищої освіти в Україні".

Як виявилося, надалі таке рішення Суду команда незаконних членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти змогла використати на свою користь, прикриваючись необхідністю терміново змінювати законодавство про вищу освіту після судового рішення, через народних депутатів вони зареєстрували законопроект із реєстраційним номером 6197.

Цей законопроект:

— припиняє конкурс у Національне агентство, який вже був майже завершений і на забезпечення якого було витрачено бюджетні кошти;

— дозволяє без конкурсних процедур обрати новий склад Національного агентства із приміткою "тимчасовий", хоч і без обмежень тривалості повноважень;

— "обнуляє" строки повноважень деяких членів Національного агентства, щоб вони могли уникнути дії норми Закону "Про вищу освіту" (одна й та сама особа не може бути членом понад два строки).

Законопроект уже був підтриманий Комітетом з науки, освіти та інновацій. Сьогодні його планують ухвалити на пленарному засіданні парламенту за основу та в цілому. Щоправда, деякі групи та фракції вже заявили, що за жодних обставин не підтримають такий законопроект.

Читайте також на порталі "Коментарі" – "слуги народу" визначились із головою апарату ВР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини