Головна Новини Політика внутрішня політика Середня зарплата медика "швидкої" зараз 26 тисяч - губернатор Рівненської області
commentss НОВИНИ Всі новини

Середня зарплата медика "швидкої" зараз 26 тисяч - губернатор Рівненської області

На станціях "швидких" тепер і нові автівки, і більша зарплатня

7 жовтня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:








Середня зарплата медика "швидкої" зараз 26 тисяч - губернатор Рівненської області

Віталій Коваль розповів про прогрес в медицині, фото з відкритих джерел

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль в інтерв'ю інформаційно-аналітичному порталу "Коментарі" розповів про зміни в медичній галузі області, які сталися впродовж останніх років.

Губернатор розповів, що коли вперше приїхав на станцію "швидкої", то був шокований, каже, йому хотілося обійняти тих медсестер, які там працюють. Медики їздили на виклики на старих автівках, які "на ходу" вже понад 15 років. В персоналу не було халатів та уніформи. Працівники "швидкої" отримували по 4 — 5 тисяч гривень на місяць. 

Наразі ж, за словами очільника обласної держадміністрації, є великий прогрес в забезпеченні працівників "швидкої" допомоги в області. За рахунок місцевого бюджету закупили та запустили в експлуатацію 43 нових автомобілі для станцій "швидких". На сьогодні працівник "швидкої" отримує значно вищу зарплату. Середня заробітна плата медиків та водіїв станцій екстреної медичної допомоги складає 26 тисяч гривень.

Також в області відремонтовано чотири приймальні відділення загальною площею понад 840 м кв. за державними програмами. Медики в області задоволені покращеннями, кажуть, що пацієнти стали більше довіряти.

Нагадаємо, що за рішенням уряду лікарям доплачуватимуть за роботу в госпітальних базах з хворими на COVID-19 по 5 тисяч грн, а медсестрам по 2 тисячі грн, однак заборгованість з таких виплат все ж є. Чимало медпрацівників звільнилися і поїхали працювати за кордон.

Як повідомляв портал "Коментарі", Віталій Коваль розповів, що вплинуло на його рішення піти у виконавчу владу. Чиновник додав, якщо говорити про амбіції, то вони полягають в тому, що з дитинства хочеться, щоб після тебе було те, чим люди могли б пишатися, що залишилося б у пам'яті людей.

Також ми писали, що губернатор Рівненської області розповів про перспективи розвитку регіону, переваги децентралізації та ментальні відмінності жителів України.

Повне відео інтерв'ю можна подивитися на каналі Коментарі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини