Головна Новини Політика внутрішня політика Що не так з антиолігархічним законом: рішення Комітету ВР з нацбезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з антиолігархічним законом: рішення Комітету ВР з нацбезпеки

Парламентарі шукають спосіб допрацювати "закон про олігархів"

22 жовтня 2021, 13:27
Поділіться публікацією:

Закон про олігархів проаналізував комітет ВР та прийняв деякі рекомендації для українських депутатів, інформує агентство УНН з посиланням на одного з членів комітету.

Що не так з антиолігархічним законом: рішення Комітету ВР з нацбезпеки

Комітет з питань національної безпеки, оброни та розвідки - фото з мережі

Ярослав Железняк, депутат Верховної ради від партії "Голос", повідомив про рішення парламентського комітету з питань національної безпеки, оброни та розвідки. 22 жовтня парламентарі під час свого засідання розглянули законопроект №5599, який ще називають "законом про олігархів". Члени комітету проаналізували текст і прийняли рішення: дещо у законі "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" потрібно все ж переголосувати.

Питання у парламентарів з комітету викликають певні неузгодженості у формулюваннях. Наприклад, у статті 5 вказано: громадянин, який отримав інформацію, що його діяльність розглядатиметься на засіданні РНБО, "може бути заслуханий". Депутати пропонують замінити розпливчате "може бути" на чітке "усні пояснення заслуховуються на засіданні". Щоб громадянина заслухали, він має спершу подати клопотання, відносно якого РНБО приймає рішення – слухати його чи ні. 

Законотворці пропонують крім того уточнити статтю 7: замість нечіткого "особа, внесена до Реєстру" (якого реєстру?, що за особа?) вказати "особа, визнана такою, яка має значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігарх)". 

"Редакційні" неточності та "неузгодженості" комітет пропонує виправити на основі ст. 131 Регламенту ВР: питання не вноситься у порядок денний, поправки попередньо роздаються депутатам, головуючий зачитує поправку, обговорення не відбувається, ініціатор поправки має право взяти слово, голосування відбувається по кожній поправці окремо, а не по законопроекту в цілому.

Експерти проаналізували закон про олігархів — відповідний матеріал видання "Коментарі" публікувало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини