Головна Новини Політика внутрішня політика Розслідуванням "справи Вагнера" та "плівок Медведчука" займеться нова слідча комісія
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідуванням "справи Вагнера" та "плівок Медведчука" займеться нова слідча комісія

Резонансні справи та причетність українських посадовців до зв'язків із Росією будуть під контролем парламенту

19 травня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Верховна Рада (ВР) створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування злочинів проти суверенітету та територіальної цілісності України, до яких причетні держслужбовці і політики. Про склад ТСК та її завдання розповіли у прес-службі партії "Слуга народу".

Розслідуванням "справи Вагнера" та "плівок Медведчука" займеться нова слідча комісія

Ілюстративне фото

Тимчасову слідчу комісію очолила заступниця голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

У складі ТСК — 11 народних депутатів. З них 8 — від фракції "Слуга народу", по одному від фракції "Опозиційна платформа — За життя", від групи "Партія “За майбутнє”" та депутатської групи "Довіра".

За словами очільниці ТСК, слідча комісія буде контролювати та розслідувати можливі факти допомоги українських посадовців і політиків державі-агресору та резонансні справи, зокрема, "справи Вагнера".

Також під увагою ТСК будуть аудіозаписи розмов українських і російських посадових осіб з ознаками державної зради, розслідування Іловайської трагедії й інші.

"За рік і навіть півроку роботи ТСК ми зможемо вивести парламентський нагляд за спецслужбами на новий рівень. Розберемо резонансні справи, з’ясуємо істину в низці кричущих моментів, які стали переломними під час новітнього російсько-українського конфлікту", — заявила Безугла.

Вона закликала фракції, які ще не подали представників до складу слідчої комісії, долучитися до роботи.

Раніше радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що п'ятий президент Петро Порошенко може бути причетний до зриву можливої операції із затримання бойовиків російської ПВК "Вагнер".

У групі розслідувачів Bellingcat заявили, що світ зможе побачити фільм про "вагнерівців" не раніше, ніж наприкінці літа. "Коментарі" дізналися у експертів, хто і чому може опинитися під ударом після виходу розслідування

Нагадаємо, у ЗМІ оприлюднили численні переговори нібито політика Віктора Медведчука з високопосадовцями РФ і ватажками бойовиків "ДНР" і "ЛНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини