Головна Новини Політика внутрішня політика Розслідування УП про Ахметова та день народження Шустера могла замовити СБУ — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування УП про Ахметова та день народження Шустера могла замовити СБУ — експерт

Служба безпеки, за даними журналіста, могла дати УП наводку, де й коли знімати політиків та відомих особистостей, які з'явилися у розслідуванні видання

6 грудня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Розслідування "Української правди" про те, як Рінат Ахметов був у Вільнюсі під час святкування дня народження Савіка Шустера та міг зустрічатися з його гостями, випущено нібито на замовлення СБУ, а в сюжеті могли використовуватись матеріали оперативних зйомок.

Розслідування УП про Ахметова та день народження Шустера могла замовити СБУ — експерт

Розслідування УП про Ахметова та день народження Шустера могла замовити СБУ - фото з відкритих джерел

Як пише у Facebook журналіст і політичний експерт Дмитро Джангіров із посиланням на анонімні джерела, у власника УП Томаша Фіали виникли тертя з Офісом президента після однієї з публікацій. Щоб зберегти добрі стосунки з Банковою, йому нібито запропонували опублікувати серію сюжетів на задану тему. Випуск програми про Ахметова у Вільнюсі міг стати першим із них.

"Як компроміс, нібито вирішили, що Томаш здає свого штатного "правдоруба-розслідувача" в оренду для підготовки кількох "правильних" сюжетів", — пише Джангіров.

СБУ, за словами експерта, могла дати Михайлу Ткачу наводку, де, коли і кого знімати та допомогти із терміновим вильотом його команди до Вільнюса. Зйомку у вільнюському ресторані Neringa та у готелі Esperanza доручили постійному оператору Ткача Ярославу Бондаренку. Журналіст зазначає, що квитки та готель для нього нібито бронювала, викуповувала та оплачувала зі своєї картки радниця Івана Баканова Олена Семикіна.

Джангіров зазначив, що спочатку передбачалося випустити сюжет напередодні прес-конференції президента Володимира Зеленського, де оголосили про держпереворот. А увійти до нього мали кадри з Ахметовим на дні народження Шустера. Але, за словами журналіста, Михайло Ткач зірвав усі дедлайни "через одну цілком пробачливу слов'янську слабкість". Та й команда "провалила майже всі епізоди зйомок". Наприклад, виліт із Вільнюса Ахметова, Авакова та Гройсмана Бондаренко, який мав його задокументувати, "банально проспав".

У результаті СБУ нібито довелося поділитися з Ткачем своїми оперативними зйомками.

За даними джерел Джангірова, Ткачу доведеться випустити ще два сюжети про бізнес Ахметова, і для них він міг отримати від СБУ "гігабайти відео".

"Злі язики кажуть, що затримка поки що — у принциповості пана Ткача, мовляв, він не готовий поступитися своїм фундаментальним принципом "вранці гроші — увечері — стільці", — пише Джангіров.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини