Головна Новини Політика внутрішня політика Росія веде проти України інтенсивну і цілеспрямовану інформаційну війну - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія веде проти України інтенсивну і цілеспрямовану інформаційну війну - експерт

22 червня 2021, 22:16
Поділіться публікацією:

Американське видання Politico повідомило, що адміністрація Джо Байдена вирішила відкласти надання Україні військової допомоги в розмірі 100 млн доларів. У Білому домі спростували це повідомлення.

Росія веде проти України інтенсивну і цілеспрямовану інформаційну війну - експерт

Військова допомога (фото з відкритих джерел)

Як розповіла адвокат Анна Даніель виданню "Коментарі-Україна", чимало російських і вітчизняних ЗМІ поширили цю новину з небувалою швидкістю, акцентувавши увагу на ключовому: "США припиняють військову допомогу Україні", не згадавши, що сума 100 млн доларів США асигнована на додаток до 275 млн доларів військової допомоги, яку Україна отримує від американського партнера.

"За час російської агресії ми спостерігаємо, що інформаційна війна РФ проти України ведеться інтенсивна і цілеспрямована. Об'єктом впливу є населення РФ — традиційний об'єкт пропаганди, населення України, населення третіх держав і міжнародне співтовариство загалом.

Як відомо, завданням інформаційної війни є маніпулювання масами. Мета маніпуляції найчастіше полягає у внесенні в суспільну та індивідуальну свідомість ворожих ідей і поглядів, дезорієнтації та дезінформації мас, ослабленні певних переконань, залякуванні свого народу образом ворога, залякуванні супротивника своєю могутністю й іншому", — вважає адвокат.

За її словами, використання Росією "інформаційної зброї" порушує основні принципи міжнародного права, закріплені Статутом ООН від 1945 року.

"Вони перераховані в Декларації про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин і співробітництва між державами відповідно до Статуту ООН, прийнятої Генеральною Асамблеєю в 1970 році: принцип суверенної рівності держав; принцип незастосування сили або загрози силою; принцип територіальної цілісності держав; принцип непорушності державних кордонів; принцип мирного вирішення міжнародних суперечок; принцип невтручання у внутрішні справи; принцип загальної поваги до прав людини; принцип самовизначення народів і націй; принцип співпраці; принцип сумлінного виконання міжнародних зобов'язань", — вважає Даніель.

Резюмуючи, адвокат зазначає, що вирішальну роль у протидії інформаційній війні відіграють ЗМІ та громадськість.

"Поки ми не навчимося критично мислити, аналізувати повідомлення, дотримуватися інформаційної гігієни, нам не вдасться уникнути інформаційних диверсій, поширення неправдивих новин, відвертих фейків", — додала експерт.

Нагадаємо, що офіційний сайт адміністрації президента Сполучених Штатів опублікував публічну заяву прессекретаря Джен Псакі. Чиновниця у своєму спічі підкреслила: Америка залишається на боці України в конфлікті з Росією, а тому продовжить всіляко підтримувати нашу державу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

иван

23 червня 2021, 06:32

Все эти прекрасные принципы в Декларации о принципах международного права надо было соблюдать по отношению к Югославии не допуская бомбежек, раздела страны и оголтелой пропаганды про "преступный режим" в оправдание попрания всех этих принципов.


Новини