Головна Новини Політика внутрішня політика Романенко: Якщо Залужний не розжене порохоботів, що присмокталися, у нього немає жодних перспектив
commentss НОВИНИ Всі новини

Романенко: Якщо Залужний не розжене порохоботів, що присмокталися, у нього немає жодних перспектив

Офіс президента поки що у чисту переграє генерала Валерія Залужного, який у політиці – чистий неофіт, про це у Фейсбуці повідомив політолог Юрій Романенко

8 березня 2024, 12:50 comments6804
Поділіться публікацією:

Як вважає Юрій Романенко, якщо Залужний не розжене "порохоботів", які присмокталися і "їздять йому по вухах", у нього немає жодних перспектив.

Романенко: Якщо Залужний не розжене порохоботів, що присмокталися, у нього немає жодних перспектив

Валерій Залужний

"Задушать в обіймах і викинуть",
— зазначив політолог.

У цьому контексті він нагадав, що навесні 2022 р. Залужному нав'язали створення фонду його імені, що було підставою. Фонд Залужного, за інформацією політолога, нібито отримав великий платіж від структур Вадима Новинського якраз під час оборони Маріуполя. Після цього Залужного швидко вивели з керівництва фондом.

Наразі, за даними джерел політолога, Залужний пройшов ВЛК і звільнився. Сам факт звільнення екс-головнокомандувача з армії під час війни – це вже вузький момент. Як каже Романенко, легко можна закинути: що він уже не переживає за солдатів, а піклується про тепле місце для себе.

Як каже Романенко, Офіс пішов на безпрецедентний крок – оголосив про призначення послом без згоди країни, до якої його призначають.

"В ОП створили вилку. Підвісили і британців, і Залужного. Британці можуть образитися, але виглядатимуть безглуздо, якщо відмовляться прийняти героя війни з Росією. Хоча ймовірність відмови не є нульовою",
— вважає Романенко.

З іншого боку, каже політолог, немає впевненості у тому, що Залужний знав про таке призначення. Він нагадав, що генералові пропонували посаду посла, коли вмовляли піти, але тоді він узяв паузу.

"Виглядає так, що йому не лишають вибору. Якщо він відмовиться — буде звинувачений і в тому, що покинув армію, і в тому, що відмовився служити країні",
— додав політолог.

Насправді, додає експерт, робота посла у нас дуже романтизована, насправді там величезний обсяг рутини та маса формальностей. Залужний безумовно збере належні йому лаври та овації, але велике питання, чи зможе він бути ефективним послом у такій країні, як Британія. Елементарно перетворитися на "весільного генерала" із нульовою віддачею, додав політолог.

Але найголовніше, що Офіс вирішує таким чином для себе проблему небезпечних комунікацій Залужного. Насамперед, з Порошенком. Немає сумнівів, що за кордоном вся агентура СБУ та розвідки ретельно фіксуватиме будь-які контакти Залужного. Щоб час від часу зливати найцікавіше у невигідному світлі",
— каже Романенко.

З іншого боку, додає він, можливості українських спецслужб за кордоном, звичайно, більш обмежені. Але, наголошує політолог, ключове завдання Офісу – вивести Залужного з інтенсивної політичної комунікації та ловити на "небезпечних" зв'язках.

"У цьому сенсі крок вони зробили традиційно креативний. Хоча впевнений, що без великого стратегічного підґрунтя",
— додав експерт.

При цьому він припустив, що за кордоном Залужному легше буде говорити і із Заходом, і з багатьма опальними представниками української еліти, тому зберігається можливість, що Залужний зістрибне з гачка ОП.

"Але поки що очевидно, що бачачи високі рейтинги генерала Офіс діє на випередження та володіє ініціативою",
— підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що генерала Валерія Залужного планують призначити послом до Британії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини