Головна Новини Політика президент Залужний стане послом. Зеленський пояснив своє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний стане послом. Зеленський пояснив своє рішення

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні пояснив, чому призначив генерала Валерія Залужного послом у Британію. За його словами, цього хотів сам колишній Головнокомандувач ЗСУ

7 березня 2024, 20:41
Поділіться публікацією:

Як підкреслив Зеленський, Валерій Залужний після звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ сам хотів працювати на дипломатичній ниві.

Залужний стане послом. Зеленський пояснив своє рішення

Зеленський і Залужний

Саме тому, підкреслив президент, він одразу погодив кандидатуру Залужного на посаду посла.

Окрім того, за його словами, Міністерством закордонних справ України направлено відповідний запит на агреман.

"Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися",
— підкреслив Зеленський.

Разом з тим, народні депутати від "Європейської солідарності" критикують процедуру призначення генерала. Як заявив у Фейсбуці нардеп Володимир Арєв, погодження на призначення послом — ще не факт призначення, а лише початок процедури. За його словами, фактом є указ президента про призначення посла. Він додав, що указ про призначення наразі ще не опублікований.

"І я не пам’ятаю, щоб про початок самої процедури взагалі оголошували публічно. Тому, ця історія — про політику і про техніку усунення політичного конкурента, а не про дипломатію",
— відзначив нардеп.

У свою чергу нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе у Фейсбуці заявила, що такого ще не було, щоби запит на агреман до іншої сторони заявляли публічно.

"Це, щонайменше, некоректно по відношенню до партнерів. Сумніваюся, що в МЗС цього не розуміють",
— додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Міністерство закордонних справ повідомило, що генерал Валерій Залужний стане послом України у Великобританії.

Після цього ряд політологів заявили про те, що це важливе призначення, адже Британія є надійним союзником України. Вони відзначали, що Лондон тепер точно матиме з ким предметно поговорити на тему "бавовни" в Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 березня 2024, 21:14

Юдейський власник всея України пожаловав чин і жалованіє велико-програшному командувачу. Так так, а де ж ще він може заробляти додатково до величезної пенсії з державного корита? Звісно, він хотів чогось прогресивного. Але одне це казати, а інше робити - але ж нічого не вміє. Практично, для створення чогось, не корисний. Тому і таке майбутнє у дітей України - гинути під ракетами, поки батько воює у чистому полі, яке і є підготовленим оборонним рубежем, а інші рідні працюють на старого олігарха, щоб заробляти на утримання Фюрером жалованим чинушам. Змін не буде - очікування марне!


Новини