Головна Новини Політика внутрішня політика РФ не має монополії на російську мову — Аваков
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ не має монополії на російську мову — Аваков

На думку міністра, в Україні є «своя» російська мова і її варто розвивати

30 березня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

В Україні необхідно вести власну проукраїнську пропаганду, використовуючи для цього, в тому числі, і російську мову. Такої думки дотримується голова Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про це він повідомив в особистому Facebook-акаунті.

РФ не має монополії на російську мову — Аваков

Аваков підтримує розвиток російської мови в Україні. Фото: Юлія Бабич

На думку Авакова, Російська Федерація не має монополії на російську мову, тому що лише половина з усіх — це близько 300 млн осіб — російськомовних світу проживає в Росії. При цьому, впевнений міністр, багатьом важливо отримувати новини зручною для себе мовою. Якість новин має визначатися правдивістю і об'єктивністю, а не "путінською інформацією".

Характеризуючи себе як російськомовного українського націоналіста, Арсен Аваков підкреслює, що розвиток російської мови в Україні необхідний. Цікаво, що зрештою чиновник характеризує її як "російську слобожанську". Також міністр говорить про важливість багатьох інших мов, які використовуються українцями в повсякденному спілкуванні — як угорська або кримськотатарська. При цьому статус державної мови, впевнений Аваков, повинен бути закріплений винятково за українською — це одне з визначень суверенної держави.

Разом із цими міркуваннями Арсен Аваков наводить кілька прикладів для того, як використовувати російську мову в гібридній війні, розпочатій Росією. Тут і культурний пласт (книги або пісенна індустрія), й інформаційний. Цікаво, що очільник МВС бачить необхідність у створенні потужного російськомовного телеканалу, який би демонстрував виключно проукраїнську позицію і розвінчував російські фейки.

Ймовірно, йдеться про загальнонаціональний рівень, адже в Україні вже працює подібне ЗМІ. мається на увазі ТБ-канал "Дім", інформповістка якого насамперед налаштована на жителів тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму.

Аваков стверджує, що українці продовжать використовувати російську мову і для читання українських класиків, і для написання нових книг, і для створення музичних хітів. Також міністр нагадав, насамперед російським пропагандистам, що в Україні існує особлива "харківська пісенька" російською мовою, яка яскраво і точно характеризує президента РФ Володимира Путіна.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому секретар РНБО вважає російську мову небезпечною.

Також на порталі знайдете інформацію про те, як пропонує врегулювати мовне питання в Україні нардеп від "Слуги народу" Вікторія Кінзбурська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Иван

30 березня 2021, 17:49

Я вот тоже знаю только китайский и не в состоянии выучить украинский, поэтому вся Украина должна перейти на китайский.


Новини