Головна Новини Політика внутрішня політика Українська чи російська: Кінзбурська розповіла як врегулювати мовний конфлікт в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська чи російська: Кінзбурська розповіла як врегулювати мовний конфлікт в країні

На думку народного депутата, Україна не може визнати російську мову другою державною

30 березня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Народний депутат Вікторія Кінзбурська в інтерв'ю у форматі "Без кнопок" для сайту "Коментарі" розповіла, в чому полягає головна мета мовного закону, чому ми не можемо визнати російську мову як другу офіційну та як захистити інтереси російськомовних громадян в Україні.

Українська чи російська: Кінзбурська розповіла як врегулювати мовний конфлікт в країні

Вікторія Кінзбурська розповіла як врегулювати питання мови в країні. Фото: vgolos.com.ua

На думку Кінзбурської, для України мова — була і залишається хворобливим питанням. Попри прийнятий мовний закон, в деяких громадян "існує думка, що підприємці повинні просто платити податки, і більше вони нікому нічого не винні. Вони надають послуги, і якщо ти хочеш — користуєшся ними, якщо не хочеш — не користуєшся."

Проте Вікторія Кінзбурська наголошує, що визнати російську мову другою державною, Україна не може. На це впливає багато факторів — війна з Росією, анексія Криму, страждання українців від російської агресії. Але, оскільки велика частина населення спілкується саме російською, її можна визнати мовою нацменшин. І це стане вирішенням конфлікту, який утворився довкола мовного закону.

"Давайте будемо чесними, все одно, якою мовою ти любиш свою країну. Яка різниця, робиш ти це російською або українською? Ти живеш за законом, ти платиш податки, ти дотримуєшся порядку, ти не ображаєш дітей, жінок, і цей список можна продовжувати. Для мене це абсолютно нормально", — підкреслює Кінзбурська.

Також депутат зазначила, що людина сама повинна визначитися, якою мовою їй говорити. Оскільки, навіть ті, хто володіє двома мовами, починають плутатися — і виходить суржик.

"Якщо ти говориш російською, говори тільки російською. Якщо українською — будь ласка, говори тільки українською. Але щоб мова була чистою. Це як повага до мови", — підкреслює Кінзбурська.

Нагадаємо, що майбутні держслужбовці складатимуть іспит з української мови. Як проходитиме випробування, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини