Головна Новини Політика внутрішня політика Репресії проти Дудкіна - такий же фарс, як «справа грибників» на початку 2000-х, - Марунич
commentss НОВИНИ Всі новини

Репресії проти Дудкіна - такий же фарс, як «справа грибників» на початку 2000-х, - Марунич

Політичний експерт Дмитро Марунич висловився про звільнення експерта Юрія Дудкіна соратниками Медведчука з ОПЗЖ

23 квітня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

Справа військового і політичного експерта Юрія Дудкіна, що вийшов 14 квітня вийшов під заставу в 2 мільйони гривень, який внесли за нього депутати від "Опозиційною платформи — За життя" — це повторення "справи грибників" початку 2000-х. Так політичний експерт Дмитро Марунич прокоментував вихід Дудкіна з СІЗО на своїй сторінці в Facebook.

Репресії проти Дудкіна - такий же фарс, як «справа грибників» на початку 2000-х, - Марунич

Юрій Дудкін. Фото з відкритих джерел

"Як відомо, історія повторюється двічі. Перший раз як трагедія, а вдруге як фарс. А що робити, якщо це з самого початку був фарс?" — написав Марунич.

Марунич звернув увагу, що "справа Дудкіна" насправді є небезпечною для влади, тому що руйнує повагу до неї.

"Звичайно, радує, що Юрія Дудкіна випустили під заставу, яку зібрали соратники Медведчука з ОПЗЖ. Але давайте глянемо глибше. Справа Дудкіна виглядає набагато більш небезпечною для влади, ніж здається на перший погляд", — поінформував експерт.

Марунич акцентував на такому понятті як "сакралізація влади". Простіше кажучи, коли народ сприймає правителів як людей видатних і наділених великими перевагами. Так, в Стародавньому Римі імператорів навіть обожнювали.

"І, дійсно, правляча еліта — це люди, від рішень яких залежать життя і добробут сотень тисяч і мільйонів співгромадян. Вони розпоряджаються мільярдами з державного бюджету. Вони пишуть закони, обов'язкові для всіх. Загалом, приймають доленосні рішення", — повідомив експерт.

За словами Марунича, такі випадки, коли гучна справа виявляється фейком, б'ють по репутації влади і президента.

"І що ж ми побачили? Як раптом, на наших очах, люди, які правлять країною і вершать долі, почали репресії проти однієї людини, яка просто висловлювала незгоду з політикою влади. Причому гучні звинувачення ( "державна зрада") виявилися звичайним фейком, тому що ніхто так і не надав жодного путнього доказу",   - аргументував він.

Марунич нагадав, що на початку 2000-х, під час другого терміну Кучми, вже був подібний фарс, коли спецслужбісти нібито сфабрикували фейкову "справу грибників". Як розповів експерт, на публіку звучали історії про "спробу антиконституційного перевороту". А на практиці журналісти виявили масу неспівпадінь.

За його словами, з'ясувалося, що карта з відмітками, де змовники нібито розмістили схрони із зброєю   - це просто родовища грибів. Тому, вважає експерт, струнка версія про "антиконституційну змову" виявилася фейком.

Марунич також зазначив, що соратники Віктора Медведчука в цій історії виступили на стороні суспільства.

"Якщо експерти   - це люди, які транслюють глас народу, то влада протиставила себе як мінімум частини суспільства. І тоді виходить, що депутати з ОПЗЖ Медведчука виступили на стороні суспільства в конфлікті між активними громадянами і владою на чолі із Зеленським",   - підкреслив Марунич.

Нагадаємо, експерти підвели підсумки двох років з дня перемоги Зеленського в другому турі виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини