Головна Новини Політика внутрішня політика Реінтеграція Донбасу: що влада повинна зробити насамперед — нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Реінтеграція Донбасу: що влада повинна зробити насамперед — нардеп

Насамперед український уряд повинен виявити турботу про українців, які живуть в ОРДЛО, вважає Гриб

1 квітня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

Розмови про реінтеграцію Донбасу не виглядають повноцінними без нормальної турботи про жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій. Такою думкою спеціально для порталу "Коментарі" поділилася народний депутат IX скликання Вікторія Гриб.

Реінтеграція Донбасу: що влада повинна зробити насамперед — нардеп

Нардеп розповіла про питання реінтеграції Донбасу. Фото з відкритих джерел

На думку політика, найдивнішим виглядає те, коли про долі українців із Донбасу починаються розмови у комфортних телестудіях. При цьому, підкреслює Гриб, про можливості реінтеграції розмірковують ті, хто "навіть приблизно не розуміє, чим живуть люди на лінії розмежування".

живуть вони сім років під обстрілами, у постійному страху за своє життя і життя своїх рідних, за крок від гуманітарної катастрофи, без нормальної сфери послуг, без особливих ілюзій і надії, що все налагодиться", — стверджує нардеп.

Також Вікторія Гриб визнає, що не розуміє, про яку реінтеграцію може йтися, якщо українська влада не в змозі подбати навіть про тих, хто живе на підконтрольній території.

тих, хто із непідконтрольної частини через РФ їде за пенсіями, на навчання, на лікування, штрафуємо на кордоні? За що ми їх караємо? У чому їхня провина? Як взагалі вийшло так, що іноземців більше турбують долі українців на непідконтрольній території, ніж саму Україну?" — глибоко обурюється політик.

Гриб переконана, що з подібним підходом Україна "далеко не заїде". На думку народної обраниці, Росія винна у військовому конфлікті, але і до нашого уряду є окремі питання. Наприклад, чому Україна не виявляє належного інтересу до життя людей, які проживають на непідконтрольних територіях, на лінії розмежування.

На думку нардепа, про реінтеграцію Донбасу варто говорити лише тоді, коли українська влада почне реально дбати про мешканців Донеччини і Луганщини, які сьомий рік змушені існувати у стані війни.

Раніше "Коментарі" повідомляли, який прогноз для відносин України і Росії дає представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Також на порталі ви знайдете інформацію про те, чому Росія зосереджує військову техніку на кордоні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини