Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков розповів, чому звернеться до Конституційного Суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розповів, чому звернеться до Конституційного Суду

Разумков пояснив, що Конституційний Суд має надати висновки по законопроекту про громадянство

14 грудня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Разумков розповів, чому звернеться до Конституційного Суду

Дмитро Разумков, фото Facebook

Український політик, керівник МФО "Розумна політика" Дмитро Разумков розповів кореспонденту порталу "Коментарі", як його політсила сприймає законопроект про множинне громадянство.

За словами політика й нардепа, це останній пленарний тиждень в цьому році. Тому народні депутати розглянуть низку важливих законопроектів. Щодо законопроекту про подвійне громадянство точилося чимало дискусій. За даними соціологічного опитування, більше 50% не підтримали норм цього документу.

Дмитро Разумков, говорить, що цей законопроект суперечить Конституції держави, що живе в умовах війни й зовнішньополітичних загроз.

"Я сприймаю це як одну із складових майбутніх виборів, тому що це збільшення електоральної бази. На наступних виборах планують проводити електронне голосування. Ніхто не думає про те, як люди будуть голосувати за кордоном, чи їхні голоси "домалюють". Де вони будуть платити податки, чому вони отримують такі ж самі права, як і ті, хто живе на території держави, працює, фінансує нашу державу. Це викликає дискусії й точно питання не на часі", — пояснив нардеп.

За словами керівника політсили МФО "Розумна політика", його об'єднання вже з 14 грудня почне збирати підписи для звернення до Конституційного суду. Судді мають надати роз'яснення щодо громадянства в Україні, адже в статті 4 Конституції України написано, що в Україні єдине громадянство.

Також Разумков додав, що МФО буде розширюватися. 14 грудня до об'єднання увійшла народний депутат Любов Шпак від фракції "Слуга народу".

Як повідомляв портал "Коментарі", Разумков назвав 3 критерії, за якими набиратиме людей у партію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини