Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков розкрив своє ставлення до Дня перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков розкрив своє ставлення до Дня перемоги

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков нагадує, що Україна зробила великий внесок у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що Україна не повинна і не буде ділити свій внесок у перемозі над нацизмом у Другій світовій війні з іншими державами, зокрема з Росією. Таку інформацію надає "Інтерфакс-Україна".

Разумков розкрив своє ставлення до Дня перемоги

День перемоги в Україні: Разумков розповів про своє ставлення до свята. Фото: unian.net

Разумков повідомив, що наша держава зазнала величезних втрат під час Другої світової війни. Постраждали як люди, так і економіка. 

Голова Верховної Ради також пояснив, що для нього означає 9 травня. 

"З дитинства для мене це — свято. У мене і бабуся, і дідусь пройшли війну, і я багато чув про неї... Вони розповідали чимало такого, що навіть нині мурашки бігають по тілу. У моїй родині це завжди було свято. Може, з політичної точки зору слід говорити інше, але я звик дотримуватися тих принципів, які у мене є", — підкреслив Разумков.

Проте голова ВР зазначив, що громадяни не повинні віддавати ті перемоги, які здобула саме наша країна. 

"Ми віддали дуже багато для того, щоб нині могли говорити про 9 травня, як про День перемоги. І точно не потрібно віддавати свою перемогу будь-якій іншій країні: чи то Росії, Білорусі, чи європейським державам", – сказав Разумков.

Політик наголосив, що наразі залишилося дуже мало людей, які пройшли війну. Проте ми маємо поважати і пам'ятати історію й ті уроки, які вона нам дала, щоб не допускати повторень.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян у День пам'яті і примирення. Він назвав війну 1939-1945 років найстрашнішою катастрофою людства, про наслідки якої ми говоримо щороку. Відеозвернення дивіться тут.

Раніше сайт "Коментарі" рекомендував, що подивитися 9 травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини