Головна Новини Політика президент Ми повинні зробити все, щоб не допустити нової війни у майбутньому, - Зеленський звернувся до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми повинні зробити все, щоб не допустити нової війни у майбутньому, - Зеленський звернувся до українців

Глава держави вважає, що світові лідери не повинні допустити повторення подій Другої світової війни

8 травня 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День пам'яті і примирення. Звернення опубліковане на сайті глави держави.

Ми повинні зробити все, щоб не допустити нової війни у майбутньому, - Зеленський звернувся до українців

Володимир Зеленський звернувся до українців у День пам'яті та примирення. Фото: ОП

Володимир Зеленський підкреслив, що тисячі українців загинули під час Другої світової війни заради світлого майбутнього для своїх нащадків. І ми, діти та внуки загиблих під час війни, повинні пам'ятати про них, цінувати й дякувати. Сьогодні, в День пам'яті та примирення, ми схиляємося перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю, захищав світ, перед усіма, хто загинув в роки Другої світової війни.

"За квиток в цей світ наші предки заплатили понад восьми мільйонів. Понад вісім мільйонів людських життів. Понад вісім мільйонів загиблих українців. Більше, ніж населення Києва, Одеси, Харкова, Львова та Дніпра разом узятих ", - говорить глава держави.

Зеленський назвав війну 1939-1945 років найстрашнішої катастрофою людства, про наслідки якої ми говоримо щороку.

"Щорічно разом з усім цивілізованим світом говоримо: ніколи знову. Never again. Якщо на мить уявити неможливе і припустити, що людству дозволили змінити свою історію один раз, позбутися від одного періоду, я впевнений, що всі люди на Землі вибрали б єдиний варіант: уникнути і не допустити Другої світової війни ", — зазначає президент.

Також він акцентує увагу на тому, що ми не можемо змінити події, але в наших силах зробити так, щоб не допустити війни в майбутньому.

Нагадаємо, традиційно напередодні "сакральних" дат російські пропагандисти розпалюють інформаційне поле. Що вже відбувається напередодні 9 мая? Як протистояти потоку дезінформації на тему Дня Перемоги? "Коментарі" розбиралися в ситуації разом з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

василь

9 травня 2021, 00:13

зеленський піонер-переросток що ностальгує за совітським союзом

Влад

8 травня 2021, 21:00

НЕМОЖЛИВО позбутися вошів не очистивши своє тіло та не продезенфікувавши усе вбрання...!!!


Новини