Головна Новини Політика внутрішня політика Представник Донецька від української делегації в ТКГ роз'яснив нові вимоги Росії щодо виборів в ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Представник Донецька від української делегації в ТКГ роз'яснив нові вимоги Росії щодо виборів в ОРДЛО

Журналіст вважає, що Росія не вимагає проведення місцевих виборів на окупованій території одночасно з підконтрольною України

21 серпня 2020, 23:45 comments1892
Поділіться публікацією:

Зміни в закон про місцеві вибори по всій Україні, яке вніс до Верховної Ради глава ТКГ Леонід Кравчук, не вплине на вибори в ОРДЛО. Про це у Фейсбуці написав представник Донецька від української делегації в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

Представник Донецька від української делегації в ТКГ роз'яснив нові вимоги Росії щодо виборів в ОРДЛО

Фото: Facebook С.Гармаш

"Дзвонять журналісти, просять коментарів з приводу заяви Кравчука, що Росія заблокувала переговори і поставила ультиматум Україні про скасування постанови ВР, яка забороняє проводити місцеві вибори одночасно на підконтрольній і окупованій території ", — зазначив Гармаш.

Але, як стверджує журналіст, ЗМІ невірно трактували слова Кравчука, тому що, по-перше, переговори вже розблоковано главою ТКГ, який пообіцяв звернутися у Верховну Раду з проханням розглянути спірну постанову на предмет відповідності Мінському комплексу заходів. А по-друге — РФ не висуває вимогу про можливість проведення місцевих виборів на окупованій території одночасно з усією країною.

"Це питання не піднімається, оскільки, згідно з Мінськомим комплексом заходів, вибори в ОРДЛО можуть бути тільки позачерговими і проходити за спеціальним законом, який ще навіть не обговорювалося", — зазначив Гармаш.

"І там однією з вимог є контроль України над кордоном. Це дійсно суперечить Мінську, в якому записано, що контроль над кордоном передається Україні в перший день після проведення місцевих виборів. Правда, не суперечить другому постулату Мінська — вибори повинні відбутися за стандартами ОБСЄ, а ці стандарти передбачають контроль держави над територією, на якій проводять вибори", — роз'яснює Гармаш.

Як раніше повідомляли "Коментарі", перший президент України Леонід Кравчук став головою української делегації на мінських переговорах в Тристоронній контактній групі (ТКГ).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини