Головна Новини Політика внутрішня політика Послухайте, якою мовою спілкуються нардепи, які найголосніше говорять про свій патріотизм, – Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Послухайте, якою мовою спілкуються нардепи, які найголосніше говорять про свій патріотизм, – Медведчук

Віктор Медведчук звертає увагу на те, що в кулуарах Верховної Ради частіше звучить російська мова, ніж українська

19 липня 2020, 16:00 comments1486
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук закликає звернути увагу на те, якою мовою говорять нардепи, які заявляють, що розмовляти українською мовою – це перша, остання і єдина ознака патріотизму. Про це сказав політик в інтерв'ю телеканалам "112 Україна", ZIK, NewsOne та "Інтер".

Послухайте, якою мовою спілкуються нардепи, які найголосніше говорять про свій патріотизм, – Медведчук

"Зверніть увагу на закон, в якому йдеться про російську і про мови національних меншин. Там сказано як? Що на території України гарантується розвиток, використання, підкреслюю, захист російської та інших мов національних меншин", – сказав він.

Політик зазначає, що під час перепису населення в 2001 році майже 29,6% українців вважали російську своєю рідною мовою. Він також зазначає, що навіть без офіційних даних можна помітити, що багато жителів країни зараз говорять саме російською. Крім того, багато хто відзначає, що вдома спілкуються як українською, так і російською мовами.

Віктор Медведчук звертає увагу на те, що якщо пройти кулуарами Верховної Ради і послухати, як спілкуються народні депутати, то українська мова там звучить дуже рідко, навіть з вуст нардепів, які б'ють себе в груди і розповідають, які вони патріоти.

"Чомусь вважається, що розмовляти українською мовою – це перша, остання і єдина ознака патріотизму. Не справа в інтересах країни, не вчинки в інтересах людей, а саме належність до мови. Ну, це, напевно, залишилося ще від Порошенка, ось ці його гасла, з якими він йшов", – додав народний депутат.

Раніше "Коментарі" писали, що президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив про походження української мови. На його думку, до XIII століття у росіян і українців – "єдиного народу" – не було ніякої різниці у мові, а перші відмінності виникли в XVI столітті, коли частина українців опинилася в полоні. Більш того, на думку Путіна, "український фактор" почав "розігруватися" нібито напередодні Першої світової війни австрійськими спецагентами. На питання, правдиві слова російського лідера, відповів відомий професор-україніст – австрійський вчений Міхаель Мозер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини