Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенка знову не випускають за кордон: куди цього разу хоче поїхати екс-президент
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенка знову не випускають за кордон: куди цього разу хоче поїхати екс-президент

Колишній президент має намір відвідати з'їзд Республіканської партії США

13 липня 2024, 18:31 comments1793
Поділіться публікацією:

Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук не випускає до США керівника парламентської фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Порошенка знову не випускають за кордон: куди цього разу хоче поїхати екс-президент

Порошенка не випускають за кордон. Фото з відкритих джерел

За словами народної депутатки від "ЄС" Софії Федини, голова ВРУ не надає Петру Порошенку дозвіл на виїзд за кордон. Депутатка розповіла, що колишній президент України має намір відвідати з'їзд Республіканської партії, на якому Дональда Трампа офіційно висунуть кандидатом у президенти США.

Як повідомила Софія Федина, крім Петру Порошенку, відрядження до Штатів керівництво Верховної Ради також не підписує народним депутатам Ірині Геращенко, Марії Іоновій та Іванні Климпуш-Цинцадзе.

"Стефанчук досі не підписав відрядження. Керівництво Верховної Ради зірвало вже дві поїздки наших партійців, де мали бути зустрічі з представниками Держдепу, з конгресменами і сенаторами. Тепер ще одну зривають", — обурилася Софія Федина.

Як відомо, з'їзд Республіканської партії, на якому кандидатом у президенти США висунуть Дональда Трампа та ухвалять виборчу програму партії, розпочнеться 15 липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у травні 2022 року п’ятий президент України Петро Порошенко звертався до президента Володимира Зеленського з відкритим листом, в якому просив зробити певні висновки та не чинити спротив його законному прагненню перетнути кордон, щоб потрапити на Конгрес та Саміт Європейської народної партії. У листі до Зеленського Петро Порошенко обурився тим, що при намаганні перетнути кордон, щоб у складі офіційної парламентської делегації потрапити на ПА НАТО, йому біло відмовлено. П’ятий президент висловлював сподівання, що з такого ганебного випадку владою зроблено висновки та більше ніхто не буде перешкоджати йому виїхати до Роттердаму для участі у саміті найвпливовішої партії ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини