Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог розповів, що може загрожувати Порошенку, коли той повернеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог розповів, що може загрожувати Порошенку, коли той повернеться

Експерт припустив, що Порошенку не оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

13 січня 2022, 16:37
Поділіться публікацією:

Петро Порошенко повідомив, що прилетить до Борисполя 17 січня. Там його будуть зустрічати прихильники та однопартійці. В ефірі 24 каналу виступав політолог та  голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Політолог розповів, що може загрожувати Порошенку, коли той повернеться

Петро Порошенко, фото з відкритих джерел

Експерт висловив припущення чи проведуть правоохоронні органи затримання п'ятого президента в аеропорту й який запобіжний захід можуть обрати політику.

"Моє припущення, що в офісі президента та правоохоронних органів немає однозначної позиції з цього питання. Ризикну припустити, що є прихильники показового затримання. Хоча я переконаний, що максимум, що загрожує Порошенко — це вихід під заставу або домашній арешт. На час слідства посадити відому людину у в'язницю практично не можливо. А є противники цього, бо виникають ризики конфліктних ситуацій, зростання політичної напруги. Здається, що немає однозначної позиції що до того, що робити з Порошенком", — говорить політолог.

З іншого боку, Петру Олексійовичу вигідна ситуація, що склалася. Й чим гучніше будуть події 17 січня, тим краще для нього в політичному плані. Також експерт порівняв можливе затримання Порошенка з висилання Саакашвілі.

"В команді Порошенка використовують ту саму стратегію, яку використовували в команді Саакашвілі. Тоді Порошенко висилав його за кордон і намагався не пустити до України. Готували плани як його затримати. Тоді прихильники Саакашвілі організовували акції на підтримку лідера. Зараз в ролі Саакашвілі опинився сам Порошенко", — додає Фесенко. 

Щодо того, як вплине затримання п'ятого президента на політичні рейтинги, то експерт висловив думку, що ефект може бути нульовим. Особливо важко спрогнозувати як відреагують ті люди, які "коливаються" в своїх політичних поглядах й не є прихильниками ні Зеленського, ні Порошенка.

Тетяна Козаченко, адвокатка та голова громадської організації "Громадський люстраційний комітет", також висловилася щодо ймовірності затримання п'ятого президента в аеропорту.

"Важко коментувати, бо в публічному доступу не перебуває жодного судового документа про його затримання чи обрання йому запобіжного заходу. Тому коментувати припущення важко. Враховуючи, яким чином намагалися вручити повідомлення про підозру, знаючи, що особа є за кордоном, говорячи про те, що вона не з'явилася до суду, достеменно знаючи, що в неї є поважні причини і вона знаходиться за кордоном і не повинна в той же момент прибувати на територію Україні, це є маніпуляції. На сьогодні ДБР наполягає, що повідомлення про підозру вручили. Якщо є ухвала про затримання, то очевидно що правоохоронці будуть вчиняти дії щодо затримання Порошенко при прильоті в Бориспіль і після цього доставляти його до суду, де може бути розглянуте клопотання про обрання запобіжного заходу", — говорить юристка.

Також вона наголосила, що особисто екс-президенту не було вручено жодної повістки і повідомлення про підозру.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерт Сергій Гайдай розповів, в якому становищі наразі опинився п'ятий президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини