Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог: причина можливої відставки Разумкова - не має ніякого відношення до реальної боротьби з олігархією
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: причина можливої відставки Разумкова - не має ніякого відношення до реальної боротьби з олігархією

Політолог впевнена, що влада насправді не має наміру реально боротися з олігархами

1 жовтня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Причина можливої відставки спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова — скандальний закон про олігархів — не має ніякого відношення до реальної боротьби з олігархією. Ні з боку "слуг народу", ні з боку того ж Разумкова. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила політолог і блогер Олеся Яхно-Білківська.

Політолог: причина можливої відставки Разумкова - не має ніякого відношення до реальної боротьби з олігархією

Дмитро Разумков Фото: nw.com.ua

Політолог зазначає, для реальної боротьби з олігархією як системою достатньо всього кілька простих, але конкретних кроків.

По-перше, закону про лобізм, який є в більшості цивілізованих країн світу. По-друге, ефективної роботи Антимонопольного комітету. По-третє, законів і поправок до законів, що не дозволяє олігархами розставляти свій менеджмент на держпідприємствах. Олеся Яхно зазначає, тут доречно згадати історію з "Укрнафтою". Зараз частково схожа історія відбувається з "Центренерго".

По-четверте, досить змін до виборчого законодавства в частині політичної реклами. По-п'яте, досить прозорості фінансування партій (проблема тіньових коштів від великого капіталу в обмін на лобізм потім) і прозорості фінансування телеканалів. Мова про партійні каси для ЗМІ, які є у всіх політичних сил.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — "Закон про олігархів" зовсім не забороняє олігархам володіти медіа: експерти розповіли, в чому ж насправді хитрість.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, хто з народних обранців підтримав президентський закон про олігархів. За законопроект проголосували не тільки "слуги народу". Всього кнопку "за" натисло 279 нардепів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини