Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог: «Батьківщина» повторила фінт «Партії Регіонів» 2009-го року
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог: «Батьківщина» повторила фінт «Партії Регіонів» 2009-го року

У "Батьківщині" різко змінили свою позицію перед самим голосуванням щодо відставки Разумкова

7 жовтня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

З фракцією "Батьківщина" стався справжній курйоз. Спочатку заступник голови глави фракції Сергій Соболєв, виступаючи з парламентської трибуни лаяв монобільшість і висловлював моральну підтримку Дмитру Разумкову, а потім разом зі своїми колегами взяв і проголосував в унісон зі "Слугою народу" за його відставку. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог Тарас Чорновіл.

Політолог: «Батьківщина» повторила фінт «Партії Регіонів» 2009-го року

Юлія Тимошенко Фото: сайт Батьківщини

Політолог зазначає, за підсумками голосування за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова найбільше здивувала фракція "Батьківщина". Перед голосуванням за трибуну вийшов Сергій Соболєв і полум'яно почав таврувати "слуг" за усунення Разумкова і висловив моральну йому підтримку. На закінчення заявив, що "слуг народу" українці не побачать в наступній Раді, а Разумкову заявив: "До зустрічі в наступному скликанні". А через кілька хвилин майже вся фракція, включаючи пана Соболєва, проголосувала за зняття спікера. Напевно, попередити про черговий розворот партії не встигли. Така внутрішньопартійна демократія.

"Згадав аналогічну ситуацію з минулого. Це було десь у 2009 році. У Раді розглядають угоду з ЄС про реадмісію. Від регіоналів виступає Юрій Мірошниченко. Хвалить угоду, розповідає, як його партія підтримує цивілізовані взаємини з Євросоюзом, яка корисна ця угода, чому вона ніяк не загрожує Україні. Повертається на місце, готується голосувати "за". І раптом бачить, як Чечетов сигналізує горизонтальним помахом, що треба голосувати "проти". Трохи отупілий тисне на червону кнопку і біжить до Чечетова з'ясовувати, що це таке було. Ця бесіда відбулася кілька метрів від мене. Відповідь Чечетова була промовистою "Ой, Юра, ти вибач, ми просто забули тебе попередити, що там вирішили поміняти позицію, мені за пару хвилин до голосування подзвонили", — зазначив Тарас Чорновіл.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Разумкова вже немає впевненості, що "слуги народу" не позбавлять його депутатського мандата.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини