Головна Новини Політика внутрішня політика Поекспериментували – вистачить: Арахамія натякнув, що Рада може повернути мажоритарку
commentss НОВИНИ Всі новини

Поекспериментували – вистачить: Арахамія натякнув, що Рада може повернути мажоритарку

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що повернення до мажоритарно-пропорційної системи виборів до Верховної Ради підтримає понад 300 нардепів

20 грудня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив думку, що за повернення до старої мажоритарно-пропорційної системи виборів у парламенті легко знайдеться 300 голосів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Давид Арахамія заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Поекспериментували – вистачить: Арахамія натякнув, що Рада може повернути мажоритарку

Давид Арахамія. Фото: Українська правда

Давид Арахамія вважає, що за повернення до мажоритарно-пропорційної системи точно знайдеться щонайменше 300 голосів. Глава "слуг" зазначив, що після того, як виборчі округи були в рази збільшені, нардепам стало набагато складніше працювати з виборцями, бо домогтися впізнаваності практично неможливо. Навіть якщо народний обранець працює ефективно, проводить багато зустрічей, то все одно знайдуться ті, хто скажуть, що не знають свого нардепа на окрузі.

Нардеп зазначив, навіть якщо нардеп протягом 10 років отримував високий мандат довіри і постійно обирався до Верховної Ради, то тепер йому це зробити проблематично, тому що округ розширився приблизно в 3 рази. І тепер обов'язково знайдуться ті, хто на колі не знає. Отже, з'являється ймовірність того, що у вищий законодавчий орган обиратимуться люди, які насправді не знайомі з виборцями.

Арахамія зазначив, що поки що ніхто не говорить про те, що зовсім скоро ці ідеї будуть втілені в законопроект, але такі розмови йдуть, про це говорять самі громадяни, про це говорять і нардепи. З кожним днем зростає кількість парламентарів, які підтримують наміри повернутися до змішаної виборчої системи.

До того ж, додав Давид Арахамія, експеримент із новою системою показав уже себе на місцевих виборах, коли вилилося дуже багато негативу. Усередині партії розгорталася справжня боротьба, бо кандидати у депутати однієї політичної сили боролися між собою. У результаті йде боротьба у списку, а не із зовнішніми опонентами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у "Слузі народу" проти дострокових виборів у разі розпаду моноколаліції формуватимуть нову більшість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини