Головна Новини Політика внутрішня політика Арахамія розповів, з ким «слуги народу» підуть у коаліцію у разі розпаду монобільшості
commentss НОВИНИ Всі новини

Арахамія розповів, з ким «слуги народу» підуть у коаліцію у разі розпаду монобільшості

Імовірність розпаду парламентської монокоаліції становить близько 10%, вважає голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія

20 грудня 2021, 11:24
Поділіться публікацією:

Голова провладної фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вирішив у відсотковому співвідношенні оцінити ймовірність розпаду монобільшості. Арахамія не став навідріз виключати таку ймовірність і заявив, що 10% розпаду монокоаліції все ж таки є. Як повідомляє портал "Коментарі", про це лідер "слуг народу" заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Арахамія розповів, з ким «слуги народу» підуть у коаліцію у разі розпаду монобільшості

Давид Арахамія. Фото: Українська правда

Свої роздуми Давид Арахамія пояснив тим, що країна поступово входить у передвиборчий період і ті люди, які зараз у владі, але хочуть і у майбутньому потрапити до парламенту та подумують про те, як дистанціюватися, щоб не бути на місці політичного камікадзе. З іншого боку, на тих, хто залишив лави партії з тих чи інших причин, відразу ж одягається кліше "зрадник". Щоб переконатися, що так думають люди, можна прозондувати думки на округах, де працюють мажоритарники.

За словами Давида Арахамії, якщо монобільшість все ж таки розпадеться, то доведеться йти на компроміс з іншими політичними гравцями та створювати ширшу коаліцію.

Голова фракції "Слуга народу" визнав, що якщо йтиметься про формування нової широкої коаліції, то насамперед до уваги братимуться представники парламентських груп "Довіра" та "За майбутнє". На думку Давида Арахамії, саме з представниками цих груп погляд на багато процесів у країні при владі збігається.

Дострокові парламентські вибори Давид Арахамія поки що виключає. Свою позицію пояснює просто – чимало тих, хто сьогодні перебуває у Раді, навряд чи потраплять до наступного скликання парламенту, тому намагатимуться знайти якусь конфігурацію, щоб продовжити роботу у Раді нинішнього скликання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арахамія прокоментував скандал навколо каналу Рада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини