Головна Новини Політика внутрішня політика Питання принципу: Кулеба розповів, чи піде Україна на прямі переговори з ватажками "Л/ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Питання принципу: Кулеба розповів, чи піде Україна на прямі переговори з ватажками "Л/ДНР"

Глава МЗС вважає, що Кремль намагається зняти із себе відповідальність за те, що відбувається на Сході України

27 січня 2022, 14:54
Поділіться публікацією:

За словами голови Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби, ключовою вимогою Російської Федерації є початок прямих переговорів України з ватажками так званих "ЛНР" та "ДНР". Міністр наголосив, що такого діалогу не відбудеться. Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Питання принципу: Кулеба розповів, чи піде Україна на прямі переговори з ватажками "Л/ДНР"

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

"Цього не станеться, це питання принципу", — заявив Кулеба.

Глава МЗС додав, що переговори безпосередньо з представниками псевдореспублік не передбачені мінськими домовленостями. Крім того, це не  відповідає розвитку конфлікту.

"Це конфлікт між Україною та Росією, що вилився в російську агресію, і ми вестимемо переговори з ними", — наголосив міністр закордонних справ.

Кулеба вважає, що таким чином Кремль намагається зняти із себе відповідальність за те, що відбувається на Сході України, виставляючи себе не учасником конфлікту.

Зазначимо, що напередодні глава Офісу президента Андрій Єрмак також заявив, що офіційний Київ не змінюватиме своєї позиції і не йтиме на прямі переговори з представниками "Л/ДНР". Повідомлення про те, що українська сторона нібито має намір відправити своїх представників на зустріч із бойовиками після нормандської зустрічі з'явилася нещодавно у засобах масової інформації.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Москва навіть не намагалася приховати факт постачання на території Л/ДНР не лише гуманітарної допомоги, а й зброї. При цьому, за словами глави МЗС Росії Сергія Лаврова, РФ відмовить у постачанні озброєння псеворореспублікам, якщо Україна надасть окупованому Донбасу особливий статус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини