Головна Новини Політика внутрішня політика Після засідання РНБО десятки митників залишилися без роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Після засідання РНБО десятки митників залишилися без роботи

Заходи торкнулися переважно західного регіону

3 квітня 2021, 01:16
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони ініціював відсторонення від обов'язків понад 100 митників, включаючи 17 керівників митниць і митних постів. Про це Державна митна служба повідомила в Facebook.

Після засідання РНБО десятки митників залишилися без роботи

Митна служба (фото з відкритих джерел)

"На даний момент, крім персональних санкцій щодо кола осіб, діяльність яких пов'язують з контрабандою, вживаються заходи щодо посадових осіб митних органів, які можуть бути причетні до корупційних дій", — йдеться в повідомленні.

Так, на сьогодні в територіальних органах відсторонені:

• в Галицькій митниці — 46 працівників;

• в Закарпатській — 23 працівника;

• у Волинській — 23 працівника;

• в Одеській — 22 працівника;

• в Київській — 8 працівників;

• в Буковинській — 3 працівника.

Нагадаємо, з 27 березня кілька суддів Конституційного суду України втратили свої повноваження. Таке рішення прийняв глава української держави Володимир Зеленський. Скасувавши укази про призначення Олександра Касмініна і Олександра Тупицького, президент вивів протистояння з КСУ на новий рівень. Варто зазначити, що за словами представника президента в КСУ Федора Веніславський, звільнених суддів чекає майбутнє звичайних українських громадян. Як пояснив чиновник, ці особи більше не знаходяться на довічному утриманні держави, їм не буде виділятися спеціальна охорона і т.п.

Відповідні позовні заперечення, якими заперечується указ Зеленського, в Верховному Суді отримали 29 березня. Судячи з усього, в пошуку справедливості знаходиться не тільки Тупицький, але і Касмінін. Втім, Олександр Тупицький в недавньому інтерв'ю обіцяв, що обов'язково звернутися в ВС, щоб оскаржити "неконституційне", на його думку, рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини