Головна Новини Політика внутрішня політика Підтримка «слуг народу» продовжує знижуватись: опитування Центру Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка «слуг народу» продовжує знижуватись: опитування Центру Разумкова

З серпня охочих проголосувати на виборах за партію "Слуга народу" поменшало на 3 процентні пункти – з 17 до 14%

26 жовтня 2021, 15:19
Поділіться публікацією:

Підтримка правлячої партії "Слуга народу" продовжує знижуватися. "Слуг народу" хотіло б бачити в парламенті 14% серед усіх опитаних або 22%, які взяли б участь у виборах і визначилися зі своїми політичними уподобаннями. Хоча ще в липні підтримка "Слуги народу" була на рівні 17% серед усіх опитаних. Як повідомляє видання "Коментарі", про це свідчать дані опитування соцслужби "Центр Разумкова".

Підтримка «слуг народу» продовжує знижуватись: опитування Центру Разумкова

Слуга народу. Фото з відкритих джерел

Соціологи зазначають, що підтримку втратили не лише "слуги народу", а й інші політичні гравці. Так, підтримка "ОПЗЖ" порівняно з січнем знизилася з 14% до 8% серед усіх опитаних. У "Центрі Разумкова" припускають, що рейтинг "ОПЗЖ" суттєво впав через те, що в опитуванні з'явилася партія "Наші", яка також орієнтується на той самий електорат, що й "ОПЗЖ".

Крім того, як свідчить опитування, суттєво зменшилася кількість виборців у партії "Голос" — з 2% до 0,3% серед усіх опитаних. Це теж може пояснюватися тим, що до опитування було включено Партію Сергія Притули. Щодо інших політичних партій, то рейтинг залишився практично на тому ж рівні.

На даний момент, виходячи з даних "Центру Разумкова", перша п'ятірка політсил лише трохи змінилася. На першому місці "Слуга народу" з 21,6% тих, хто готовий брати участь у виборах, за "слугами" йде "Європейська Солідарність" з 15,8%. На третьому розташувалася "ОПЗЖ" із майже 13%. Четвертою йде "Батьківщина", має трохи більше 13%. І замикає першу п'ятірку партія "Наші" з 6,4%. Раніше п'ятою була партія "Сила та честь", яка має тепер 6%, і вона на шостому місці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президентський рейтинг КМІС: Зеленський — перший, але підтримка падає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини