Головна Новини Політика внутрішня політика Підсумки з'їзду «Слуги народу»: чого чекати від партії і президента далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки з'їзду «Слуги народу»: чого чекати від партії і президента далі

Експерти оцінили підсумки партійного з'їзду «слуг народу»

13 березня 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

У Києві 13 березня відбувся з'їзд провладної партії "Слуга народу" (СН). На ньому президент України Володимир Зеленський зробив ряд важливих заяв, а "слуги" ухвалили низку рішень. "Коментарі" попросили експертів зробити висновки за підсумками з'їзду і спрогнозувати, чого чекати від СН і президента далі.

Підсумки з'їзду «Слуги народу»: чого чекати від партії і президента далі

Фото: sluga-narodu.com

"Натяки на другий термін президентства Зеленського — це просто спроба мобілізувати партію і фракцію"

Економічний і політичний експерт Тарас Загородній вважає, що на з'їзді "Слуги народу" ми побачили спробу продемонструвати, що все добре, а партія і влада сильні як ніколи.

"Хоч насправді це не так, — відзначає експерт. — Реальність показує, що не так все добре як в самій партії, так і в державі, в налагодженні системи управління. Тож ми просто побачили черговий "відосік". Трохи більш тривалий за хронометражем, ніж зазвичай. Ніякого судового рішення на з'їзді не прийняли. Підсумки з'їзду — ні про що".

На думку Тарас Загороднього, натяки на другий термін президентства Зеленського — це просто спроба мобілізувати партію і фракцію, що розповзаються.

"Навіщо створили Раду регіонів — як паралельну структуру управління державою. Хоча що заважає керувати, якщо у СН і так монополія всюди? Заяви Зеленського про необхідність "слуг" голосувати злагоджено — чергове підтвердження, що в т.зв. монобільшості давно є розбрід і хитання. Спроба мобілізувати нардепів напів-погрозами. У тому ж ключі сприймаю і натяки на другий термін Зеленського — щоб ніхто не розбігався. Що далі? Думаю, нічого особливого. Ця влада не здатна вирішувати реальні проблеми. Вони живуть у відчутті, що все нібито добре. А якщо погано — це наклеп ворогів і пропаганда опонентів. Схоже, "слуги" за час перебування при владі так нічого і не зрозуміли, і так нічому і не навчилися", — констатує Тарас Загородній.

"Навряд чи варто очікувати об'єднання СН в реально єдину силу"

Політичний експерт, засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єременко зазначає, що в черговий раз ми бачимо спроби "побудувати" депутатів, щоб із важливих питань голосували за командою.

"Так у нас голосували раніше тільки нардепи від "Партії регіонів". І всі ми пам'ятаємо, які були сумні наслідки, — каже Андрій Єременко. — Фактично програвши місцеві вибори, представники "Слуги народу" намагаються щось змінити. То чи варто розцінювати новий статут партії, розширену політраду і національну раду громад (вона нібито буде приймати рішення щодо політики в регіонах). Але все це — вилами по воді. Є заяви, а є — реальні втілення. Так ось, з перетворенням тих чи інших рішень в життя у "слуг" — величезні проблеми. Давайте згадаємо, що СН йшла на вибори з обіцянками підтримки бізнесу. А на ділі "наїхали" на малий і середній бізнес, на ФОПів, та ще й на тлі пандемії. Поки чуємо багато шуму, а бачимо відсутність втілення обіцянок у життя. А найчастіше бачимо і кардинально відмінні від обіцянок кроки".

Експерт вважає, що навряд чи варто очікувати об'єднання СН в реально єдину силу, бо занадто різні люди і з дуже різними "хотєлками" пройшли від цього політпроекту в Раду.

Нагадаємо, наближаються довибори. Ми дізналися, у кого найбільше шансів потрапити в Раду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини