Головна Новини Політика внутрішня політика Підозра п'ятому президенту: про що йдеться в тексті та що відомо про "вугільну справу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозра п'ятому президенту: про що йдеться в тексті та що відомо про "вугільну справу"

Петру Порошенко оголосили підозру про вчинення правопорушень за трьома статтями Кримінального кодексу

22 грудня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

20 грудня Петру Порошенко надіслали підозру за частиною 2 статті 28 частиною 1 статті 111, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України. Наразі політик перебуває у Польщі, звідки він зняв відео-відповідь та повідомив, коли прибуде в Україну.

Підозра п'ятому президенту: про що йдеться в тексті та що відомо про "вугільну справу"

Петро Порошенко, фото з відкритих джерел

Повідомлення про підозру підписав виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко. У тексті описано події 2014 року, коли частина Донецької та Луганської областей була окупована й там створили псевдореспубліки "ЛНР" та "ДНР".

Повідомляється, що Кабмін 23.09.2014 прийняв рішення про вжиття вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля. Після було укладено договір на постачання вугілля з ПАР в розмірі 250 000 тонн.

В цей час "представники РФ розробили план по сприянню діяльності терористичних організацій через створення штучного дефіциту вугілля, часу та інших причин неможливості здійснення пошуку шляхів диверсифікації джерел постачання вугілля, та організацію у звязку з цим поставок вугілля з підприємств, розташованих на територіях, підконтрольних терористичним організаціям".

До реалізації цього плану начебто причетні Порошенко, Медведчук, які "до реалізації злочинного плану вирішили залучити інших осіб, з розподілом між ними виконуваних функцій, ролей та задач". Далі йдеться про управлінські рішення, зрив поставок вугілля з ПАР та припинення поставок з Росії.

"Невстановлені на даний час службові особи ПАТ "Центренерго" з 30 по 31 грудня 2014 року у точно невстановлений спосіб здійснили оплату ніби-то на адресу ДП "Луганськвугілля" та ДП "Шахта імені К.І. Кисельова", які контролюються представниками терористичних організацій "Л/ДНР", на суму 10 000 000 гривень як готівкових авансових платежів за майбутню поставку вугільної продукції", — йдеться в тексті.

Повідомляється, що 31.12.2014 представники терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" отримали готівкові грошові кошти в сумі 10 000 000 гривень та 06.01.2015 грошові кошти в сумі 20 000 000 гривень й розпочали завантаження вугілля та його транспортування до підрозділів ПАТ"Центренерго".

"Усього протягом 2015 року за поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям "Л/ДНР" перераховано, переведено в готівку та розподілено на користь терористичних організацій "Л/ДНР" не менше 205391 145,87 гривень, не рахуючи коштів, сплачених у готівковій формі, із запланованих більше ніж 3168 000 000 гривень", — написано в документі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Петро Порошенко пояснив, коли повернеться до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини