Головна Новини Політика внутрішня політика Паніка коштувала Україні 12,5 млрд - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Паніка коштувала Україні 12,5 млрд - Зеленський

Найголовніше завдання, за словами глави держави, зараз – це "стабілізувати економіку"

29 січня 2022, 00:50
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що паніка, спричинена повідомленням про можливий наступ Росії на Україну, коштувала українській економіці 12,5 млрд. грн.

Паніка коштувала Україні 12,5 млрд - Зеленський

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Через всі ці сигнали, що "завтра війна", які пішли навіть від шановних лідерів держав, вони відверто кажуть "завтра буде війна". Це паніка — на ринках, у фінансовому секторі... Скільки це коштує нашій державі?" – сказав український президент на зустрічі із іноземними журналістами.

Найголовніше завдання, за його словами, зараз – це "стабілізувати економіку". Він навів конкретні суми, які, за його словами, втратила українська економіка.

"У нас було рекордне ВВП минулого року, воно зросло, 6,5 млрд нових інвестицій у 2021 році. Але після початку такої інформаційної кампанії з України вивели 12,5 млрд коштів. Ми стабілізуємо нашу валюту з держрезервів. Це дуже дорого коштує нашій країні", — заявив Зеленський. Про яку валюту йдеться, він не сказав, але, очевидно, йшлося про гривню.

Причина всього цього, за його словами, — "незважена інформаційна політика", яка сіє паніку серед українців.

Нагадаємо, влада Німеччини зробили зміни у дипломатичній риториці щодо запуску російського газопроводу "Північний потік-2" в обхід України. При цьому раніше була головною енергетична безпека нашої країни та Європи. Наразі умовою пуску чи незапуску є можливе російське військове вторгнення в Україну. Про це 28 січня глава нашої країни Володимир Зеленський наголосив у ході проведення брифінгу представникам іноземних ЗМІ.

Лідер країни сказав, що чути потужний голос німецької влади. Він стверджує мовою дипломатів, що, наприклад, коли завтра можлива ескалація з боку Росії, про "Північний потік-2" ми можемо не згадувати. Як це можна збагнути? Чому у мене така реакція? Наприклад, раніше, коли така риторика про російську ескалацію була відсутня, ми нагадували про "Північний потік-2", усі стверджували, що за умови, як "Північний потік-2" буде запущено, Україна отримає безпеку, енергетичні гарантії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини