Головна Новини Політика внутрішня політика ОПЗЖ: новий кредитний транш МВФ - подачка за відпрацювання чергового витка антиросійської істерії
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ: новий кредитний транш МВФ - подачка за відпрацювання чергового витка антиросійської істерії

ОПЗЖ категорично проти посилення боргової кабали для українців

24 листопада 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Виділення МВФ чергового траншу подається українською владою як персональне досягнення і велике благо для українських громадян. Насправді це приховує у собі величезні ризики, бо погашення цієї позики цілком і повністю ляже на плечі пересічних українців. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві політичної партії "Опозиційна платформа – За життя", опублікованій на офіційному сайті політсили.

ОПЗЖ: новий кредитний транш МВФ - подачка за відпрацювання чергового витка антиросійської істерії

Долари. Фото: depositphotos

В "ОПЗЖ" нагадали, що на догоду міжнародним лихварям Україна вже пішла на відкриття ринку землі, збільшення вартості енергоресурсів, у тому числі для населення, підвищила пенсійний вік, розгорнула судову "реформу", яка звелася до знищення незалежності судової системи, а також погодилася на низку інших поступок на користь кредиторів та міжнародних корпорацій.

"А натомість офіційний Київ зумів виторгувати лише посилення боргового навантаження на бюджет країни та остаточну втрату суверенітету України. Безпрецедентна фінансова залежність Києва від Заходу посилила залежність політичну та фактично призвела до втрати Україною суб'єктності – найважливіші для долі країни рішення давно ухвалюються не на Грушевського чи Банковій, а у Вашингтоні та безапеляційно озвучуються посольством США в Україні", – зазначили в ОПЗЖ.

У політсилі переконані в тому, що, як і попередні нечувані кредити, ці гроші просто розбазарять бездарну українську владу і лише глибше заженуть країну в боргову кабалу.

"Адже про жодну ефективність використання Києвом коштів "партнерів", донорів, кредиторів не йдеться взагалі. Лише у серпні МВФ надав Україні величезну суму – $2,7 млрд, ці гроші прем'єр-міністр Денис Шмигаль обіцяв направити на збільшення соціальних виплат та підтримку економіки. Однак пересічні громадяни так і не відчули турботи уряду: пенсії та допомоги залишаються злиденними, економіка стагнує, а галопуюча інфляція з'їдає навіть те невелике підвищення зарплат, яке здатне забезпечити своїм найманим працівникам приватний бізнес, що знаходиться на межі виживання", – зазначили в партії.

Тепер, йдеться у заяві, глава українського уряду пообіцяв направити транш МВФ, зокрема, на боротьбу з наслідками COVID-19. Проте українці знають, що щодня сотні людей помирають від коронавірусу у стаціонарах, і чудово усвідомлюють, що особливо розраховувати на підтримку держави не варто, а вся участь влади зведеться максимум до фінансування сумнівного прожекту Президента щодо "обдарування" тисячі вакцинованих гривень. Причому цю тисячу теж вивудять із кишень самих українців, яким потім і погашатимуть ці позики.

В ОПЗЖ переконані, що за грамотної державної політики Україна легко могла б обійтися без кредитів МВФ та інших міжнародних фінансових інституцій.

"Сьогодні наша країна втрачає величезні ресурси через жахливу корупцію, нескінченні потоки контрабанди (вся боротьба з нею звелася до внесення деяких людей у списки санкцій і на її масштаби ніяк не вплинула), через процвітання тіньових ринків і численних фінансових схем, на які той же Міжнародний валютний фонд дивиться крізь пальці", – констатували у політсилі.

І тим більше дивним, вважають у ОПЗЖ, виглядає кредитування української влади з боку Заходу, який декларує демократичні цінності сьогодні, коли в нашій країні відбувається безпрецедентний наступ на всі основоположні принципи демократії: закриття незалежних ЗМІ, знищення свободи слова, переслідування інакодумців, фабрикація політично мотивованих кримінальних проти опонентів чинної влади, знищення правових інститутів та розвал системи правосуддя.

Причому, акцентували увагу в партії, ні про які демократичні процеси, ні про яку боротьбу з корупцією, що декларується українською владою на міжнародних зустрічах і форумах, ні про які реальні реформи в Україні не йдеться сьогодні, а всі розмови вищого керівництва країни про економічні успіхи та захист іноземних інвесторів насправді обернулися стрімким відпливом іноземного капіталу з України та цілою низкою скандалів з інвесторами, які ризикнули зайти до нашої країни.

"Так, на початку поточного року через скандальне рішення РНБО повернути у держвласність "Мотор Січ" Київ посварився з китайськими інвесторами. У серпні вже Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що не радить громадянам своєї країни інвестувати в Україну", – нагадують у політсилі.

У заяві йдеться, що партія "ОПЗЖ" виступає категорично проти всіх злочинів, які чинить українська влада стосовно власного народу, зокрема проти посилення боргової кабали для українців.

"Ми засуджуємо політику офіційного Києва, яка підриває суверенітет та незалежність України. А фінансову підтримку Заходом чинного режиму розцінюємо виключно як плату Україні за черговий виток антиросійської істерії, що підігрівається США, що йде врозріз з інтересами пересічних українських громадян і лише віддаляє нашу країну від миру, благополуччя та процвітання", – резюмували в ОПЗЖ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ОПЗЖ заявили, що демографічна ситуація в Україні – це результат непрофесійних дій влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини