Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ заявили, що демографічна ситуація в Україні – це результат непрофесійних дій влади
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ заявили, що демографічна ситуація в Україні – це результат непрофесійних дій влади

У політсилі зазначають, що актуальним питанням на сьогодні є ситуація із COVID-19, від якої безпосередньо залежить збереження людських життів

8 листопада 2021, 17:31
Поділіться публікацією:

Влада намагається захиститися від критики, заблокувати обговорення реальних проблем країни та переключити увагу громадськості на вигідні їй "наративи" та на боротьбу з інакодумцями. Про це йдеться в офіційній заяві партії "Опозиційна платформа — За життя".

В ОПЗЖ заявили, що демографічна ситуація в Україні – це результат непрофесійних дій влади

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

У політсилі наголосили, що обговорення реальної ситуації в Україні абсолютно необхідне, щоб оцінити рівень проблем та побачити системні помилки. На думку представників ОПЗЖ, найактуальнішим питанням сьогодні є ситуація з COVID-19, від якої безпосередньо залежить збереження людських життів.

"До кінця минулого тижня Україна піднялася на друге місце у світі за смертністю від COVID-19. Статистика демонструє невтішні рекорди: за 5 листопада кількість загиблих від коронавірусу громадян у нашій країні досягла 793 людей. При цьому в усіх регіонах реанімації заповнені важкими хворими, а країну вже струсонула ціла серія гучних скандалів, пов'язаних із гострою нестачею кисню в медустановах", – повідомили в ОПЗЖ.

У партії назвали очевидним той факт, що влада провалила кампанію із вакцинації населення від COVID-19.

"Не врятувала ситуацію та зміна одного міністра охорони здоров'я на іншого. Станом на 6 листопада повністю вакциновано в Україні було лише 18% населення. Для порівняння: у Німеччині цей показник становить 67%, у Данії – 75,8%, у Португалії – 86,2%. За рівнем вакцинації Україну обійшли навіть Бангладеш та Гватемала, і ось-ось наздожене Зімбабве. При цьому влада відмовилася від вакцини "Супутник V", яка довела свою ефективність, виробництво якої можна було налагодити в Україні. Це дозволило б суттєво підвищити рівень вакцинації населення, надати українцям можливість реального вибору захисту від коронавірусної інфекції, попередити спалахи захворюваності та врятувати життя десяткам тисяч громадян", – зазначили у політсилі.

"За січень–серпень 2021 року загальний рівень смертності в Україні підвищився на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а загальна кількість населення країни за 8 місяців поточного року скоротилася на 245,9 тис. осіб. Смертність в Україні майже у 2,5 раза перевищує народжуваність, констатує Держстат. Тобто нація просто вимирає рекордними темпами. Задля справедливості варто зазначити, що скорочення населення України відбувається десятиліттями, але зараз динаміка цього процесу жахає. Наприклад, якщо у 2013 році населення України скоротилося на 158,7 тис. осіб, то у 2020-му, за офіційними даними, – на 314 тис. осіб. За підсумками поточного року картина буде ще більш гнітючою", – констатували у заяві партії.

Також в опозиційній політсилі звернули увагу на те, що низький рівень життя, що посилюється високими комунальними тарифами та відсутністю доступу до якісних медичних послуг, призвели до масового відтоку населення.

"За підрахунками Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України, на заробітки за кордон виїхали близько 3 млн українців. І ще гірше те, що країну залишають молоді працездатні люди, які в найскладніший момент опиняються далеко від своїх близьких, які потребують термінової допомоги та догляду. Це також впливає на підвищення смертності серед українців", – вважають в ОПЗЖ.

В опозиційній партії наголошують, що катастрофічна демографічна ситуація в Україні – це результат непрофесійних дій влади.

"Ситуація вимагає невідкладного та кардинального рішення. Наша партія давно запропонувала дієві інструменти зниження тарифів на житлово-комунальні слуги. "Опозиційна платформа – За життя" розробила програму виведення країни із соціально-економічної кризи. Ми представили план встановлення миру на Донбасі. Але влада блокує всі ініціативи опозиції", – резюмували в ОПЗЖ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Памочнiк чорта

8 листопада 2021, 18:06

Обыкновенно необыкновенно происходит, но никогда не произойдет то, что может быть, а может и не быть.


Новини