Головна Новини Політика внутрішня політика Омелян про держбюджет-2022: особливо смішно звучить тепер теза «олігархи інвестують у дітей»
commentss НОВИНИ Всі новини

Омелян про держбюджет-2022: особливо смішно звучить тепер теза «олігархи інвестують у дітей»

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян звернув увагу, що у проекті бюджету на 2022 рік не передбачено суттєвого збільшення ренти за надрокористування

1 грудня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Незважаючи на ухвалений Верховною Радою законопроект 5600 у проекті держбюджету-2022 від "збільшеної ренти" за надрокористування рудою очікується додатково всього 240 млн грн. Рентна ставка в Україні залишається найнижчою у світі. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Омелян про держбюджет-2022: особливо смішно звучить тепер теза «олігархи інвестують у дітей»

Володимир Омелян. Фото: mind.ua

"Все ж ще пам'ятають, ухвалений Верховною Радою законопроект 5600, той, який спікери від влади назвали не антинародним, а антиолігархічним. За рахунок якого планують стягнути десятки мільярдів гривень не з пересічних українців, а саме з олігархів! Отож, уряд сьогодні вніс проект бюджету на 2022 рік, бо чекали вчорашнього голосування цього закону, адже їм мали фінансувати всі грандіозні будівництва президента Зеленського із коштів платників податків. Бабах! А від "збільшеної ренти" за надрокористування рудою очікується додатково аж 240 млн грн! Рентна ставка в Україні залишається найнижчою у світі: до 100 дол./т – 3,5%, понад 100 дол./т – 5%. У світі – 5-7,5%", — наголосив Володимир Омелян.

Він пояснює, що за фактом в бюджет у 2022 році надійде навіть менше, ніж у 2021 році, тому що, відмовившись від фіксованої ставки 2,5-3 дол./т, прив'язали розмір ренти до світових цін, а позавчора її ціна склала вже 80 дол. ./т. Прогноз на наступні роки за світовою вартістю руди — значно менше 100 дол./т.

Володимир Омелян уточнює, що подвоєння надходжень від митниці наступного року також не передбачено.

"Пам'ятаєте, ці 300 млрд грн плюс від боротьби із контрабандою? Ось і вся ціна обіцянкам Зеленського. Особливо смішно звучить тепер теза про економічний паспорт українця та "олігархи інвестують у дітей". Інвестують у своїх дітей та дітей Зеленського. В офшорах", – резюмував екс-міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський анонсував відкриття накопичувальних рахунків для українців – що ховається за ініціативою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини