Головна Новини Політика внутрішня політика Один рік біля керма Офісу президента: коли і чому Зеленський може змінити Єрмака
commentss НОВИНИ Всі новини

Один рік біля керма Офісу президента: коли і чому Зеленський може змінити Єрмака

Експерти назвали досягнення і провали Андрія Єрмака за минулий рік роботи

11 лютого 2021, 14:47
Поділіться публікацією:

Рік тому, 11 лютого 2020-го, президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака керівником Офісу президента України. "Коментарі" разом з експертами оцінили роботу Єрмака і з'ясували, коли й чому Зеленський може його змінити.

Один рік біля керма Офісу президента: коли і чому Зеленський може змінити Єрмака

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Єрмак так і не погасив свій образ головного агента РФ в оточенні Зеленського"

Політолог Володимир Цибулько вважає, що Єрмак весь час намагався бути чимось більшим, ніж завідувач канцелярії (якою, по суті, є Офіс президента). Але особливих успіхів, на думку експерта, не досяг.

"Показово, що новий Держсекретар США Ентоні Блінкен вів дзеркальну розмову з главою МЗС України Дмитром Кулебою. Потім Офіс президента розігнав інформацію про додатковий контакт із Єрмаком", — зазначає Володимир Цибулько.

На думку політолога, Єрмак так і не погасив свій образ головного агента РФ в оточенні Зеленського.

"Провал з операцією із затримання "вагнерівців", відносини з Портновим, і ще ряд справ продовжують звужувати маневр і перспективу Єрмака", — резюмує Володимир Цибулько.

"Серед зрушень можна відзначити перемир'я, яке було найтривалішим"

Політолог Валентин Гладких акцентує, що Єрмак не є самостійною політичною фігурою. Хіба що в кейсі переговорів із врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Завдання ОП — створити умови для максимально ефективного виконання президентом його конституційних повноважень і функцій. Тобто — успіхи і поразки президента — це ж успіхи та поразки його Офісу, — зазначає Валентин Гладких. — А тут вже оцінки різні, в залежності від політичних уподобань".

За словами політолога, сфера, де Єрмак діяв із широкими повноваженнями — це питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Не раз були зустрічі на рівні Андрій Єрмак (з українського боку) та заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак (з російського).

"Серед зрушень можна відзначити перемир'я, яке було найтривалішим. На жаль, зараз намічається загострення. Збіглося із закриттям каналів Медведчука, що, думаю, відмінно пояснює, в чиїх інтересах вони діяли. Також в актив можна віднести відкриття нових КПВВ. На жаль, тільки з нашого боку", — зазначає Валентин Гладких.

Він підкреслює, що найбільш негативні для діючої влади теми — економіка, боротьба з пандемією — це прерогатива Кабміну. Тому провали на цих напрямках — ні до Єрмака.

"А ось деякі негативні моменти, пов'язані з роботою Верховної Ради (провали тих чи інших голосувань, в тому числі ініційованих главою держави), можна ставити як недоробки з боку ОП в спілкуванні з фракцією СН. Адже завдання Офісу — вчасно стелити соломку там, де може впасти президент", — каже політолог.

При цьому Валентин Гладких не вважає, що в цей момент у Зеленського є причини для заміни Єрмака.

"Глава держави змінить керівника ОП, якщо той не буде справлятися зі своїми завданнями, якщо будуть явні провали на ввірених йому ділянках. Немає сенсу міняти гарне на нове. І я зараз не бачу причин, чому варто міняти Єрмака, — зазначає Валентин Гладких. — Причому, підкреслюю, не потрібно переоцінювати значимість його постаті — це просто високопоставлений чиновник".

Раніше експерти висловилися про шанси Дмитра Разумкова як самостійної політичної фігури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

freesex

11 лютого 2021, 15:46

СEKС Знакoмcтвa в твоем городе! Cocyт и дaют без дeнeг. Тысячи дaвaлок жаждут ceкcа и cпepмы. Заходи и сам увидишь----- http://srt.vg/vpoiske


Новини