Головна Новини Політика внутрішня політика Новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському

Згідно з рейтингом, президенту Зеленському довіряють найбільше, хоча рівень довіри знову знизився

2 грудня 2020, 12:45 comments6721
Поділіться публікацією:

Рівень довіри українців до президента Володимира Зеленського знизився на кілька відсотків з середини листопада і досяг 44% до цього моменту. Про це свідчить опитування українців за 28-30 листопада, проведене соціологічною групою "Рейтинг".

Новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському

Фото: ОП

Так, рейтинг довіри до політиків очолює Володимир Зеленський, якому довіряють 44% опитаних, тоді як не довіряє йому більша кількість — 53%. Далі йде мер Києва Віталій Кличко з рівнем довіри в 33%, а за ним — експрем'єр-міністр Володимир Гройсман — 31%.

Менше третини опитаних висловили довіру  главі парламенту Дмитру Разумкову — 27%. У глави "Батьківщини" Юлії Тимошенко рейтинг довіри досяг 26%, в одного із лідерів ОПЗЖ Юрія Бойка — 24%, а у п'ятого президента і лідера "Євросолідарності" Петра Порошенка — 23%. Главі МВС України Арсену Авакову довіряють 22%. Тоді як міністр закордонних справ України часів Януковича Арсеній Яценюк отримав довіру 15% респондентів, стільки ж — у нинішнього глави Кабміну Дениса Шмигаля. А ось у керівника Офісу президента Андрія Єрмака тільки 9% тих, хто йому довіряє.

Новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському - фото 2

Додамо, що 34% опитаних сказали, що задоволені діяльністю президента Зеленського в боротьбі з епідемією коронавірусу, але 62% — не задоволені. Роботу Міністерства охорони здоров'я в боротьбі з епідемією схвалили 28%, незадоволені — 68%. У Міністерства внутрішніх справ — 28% і 60% відповідно, ще 12% — не змогли відповісти. Найбільше серед органів центральної влади опитані незадоволені роботою Кабінету міністрів (таких 72%) і Верховної Ради (78%).

Новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському - фото 3

Нагадаємо, попереднє опитування соціологів показало, що Зеленському в Україні довіряють 46% респондентів, Разумкову — 32%, менше підтримки у Бойка, Порошенка, Тимошенко та Авакова.

Як повідомлялося, уряд і партія влади поки не дають чітких відповідей про те, коли і як будуть вводити локдаун в Україні, хоч карантин вихідного дня вже обіцяли не продовжувати. Експерти розповіли "Коментарям", які помилки здійснені й чи може локдаун добити цю владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Геннадий

2 грудня 2020, 18:26

Клоуну доверия нет


Новини