Головна Новини Політика внутрішня політика Нові президентські рейтинги: чому змінилася трійка лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові президентські рейтинги: чому змінилася трійка лідерів

Як показало опитування, поки що Зеленському вдається зберегти лідерство

15 лютого 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Нове опитування КМІС визначило топ-3 претенденти на президентське крісло в Україні. Лідер незмінний – Володимир Зеленський, а от друга і третя позиції з попереднього місяця змінилися. Про це повідомив у своєму блогу на порталі "Коментарі" політтехнолог, політичний консультант, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Нові президентські рейтинги: чому змінилася трійка лідерів

Нові президентські рейтинги. Фото з відкритих джерел

Цифри цікаві та відрізняються від січневого опитування КМІСу, зазначає експерт.

Так, Володимир Зеленський залишається на першому місці з 16,2% серед усіх опитаних та 22,7% з тих, хто визначився. Однак у січні було трохи менше — 14,2% та 22.1% відповідно.

"Є невелике зростання, що можна пояснити рішенням стосовно закриття телеканалів кума Путіна", — вважає Бала.

На друге місце вийшов Петро Порошенко з 13,1% серед усіх та 18,3% з тих, хто визначився. У січні у Порошенка було 8,4% та 13,1% відповідно. Таке зростання дозволило випередити Юрія Бойка, який у грудні та січні був на другому місці.

Але на третє місце вийшла Юлія Тимошенко з 10,3% серед усіх та 14,5% серед тих, хто визначився. Тоді як у січні у Тимошенко було 6,8% та 10,6% відповідно.

"Слід зазначити, що у Юлії Тимошенко найкраща тенденція зростання рейтингу починаючи з грудня, коли за неї готові були проголосувати 4,6% з усіх та 7,3% серед тих, хто визначився. У Зеленського рейтинг зменшувався, у Бойка також і він вже опинився на четвертому місці, Порошенко у грудні та січні мав фактично однаковий рейтинг, — повідомив політтехнолог. — Скоріш за все таке зростання рейтингу Юлії Тимошенко пов'язано з її жорсткою позицією стосовно підняття тарифів та обговоренням її кандидатури на посаду прем'єр-міністра і можливого вступу фракції Батьківщина у коаліцію".

Зазначається, що Юрій Бойко має підтримку 8,1% серед усіх та 11,4% серед тих, хто визначився. Тоді як у січні було 11,2% та 17,5% відповідно. А у грудні взагалі 20,8% серед тих, хто визначився.

"Падіння з грудня на 9,4%. Навіть якщо плюсувати 5,1% серед усіх, які готові проголосувати за Медведчука, рейтинг зменшився. Побачимо, чи буде зменшуватись ще, після закриття телеканалів "112", ZIK, NewsOne, які були рупорами пропаганди ОПЗЖ, — каже експерт. - Весна буде дуже важливою для всіх політиків з цього списку, думаю очікується запекла політична боротьба, можливо навіть і політична війна. Також це опитування показало, що можливі амбіції Дмитра Разумкова з 2,3% серед усіх та 3,3% серед тих, хто визначився та Віталія Кличка з 1,4% серед усіх та 1,9% серед тих, хто визначився, на посаду президента поки що є віртуальними".

Нагадаємо, раніше експерти оцінили новий рейтинг партій та пояснили, чому лідери не збігаються між популярними соціологічними компаніями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

15 лютого 2021, 17:40

Если Юля сейчас свои законопроекты по газу пропихнёт , то она и Порошенко перегонит https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/regulyator-vpervye-annuliroval-licenziyu-za-zloupotrebleniya-na-rynke-prirodnogo-gaza


Новини