Головна Новини Політика внутрішня політика Необ'єктивний і недолугий: що думають нардепи про звіт ТСК по "вагнерівцям"
commentss НОВИНИ Всі новини

Необ'єктивний і недолугий: що думають нардепи про звіт ТСК по "вагнерівцям"

Народні депутати різних партій висловилися про звіт ТСК

30 листопада 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Необ'єктивний і недолугий: що думають нардепи про звіт ТСК по "вагнерівцям"

Депутати висловилися про звіт, фото з відкритих джерел

Депутати Верховної Ради заслухали звіт Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Ради щодо справи "вагнерівців" та проголосували за нього. Голоси віддали: партія "Слуги народу", "Довіра" і "За майбутнє", з "Батьківщини" проголосувало 3 депутатів.

Кореспондент порталу "Коментарі" запитала у нардепів різних політичних партій що вони думають про цей звіт. Соломія Бобровська із партії "Голос" зазначила, що вважає звіт ТСК недолугим. На її думку, вся інформація, яка є в публічному доступі про цю спецоперацію, "не може становити фінальну або навіть часткову картину того, що відбувалося".

"Є  певні припущення, є факти, є описи, але ніхто не встановлює істинність тих речей, які є в тому чи іншому звіті або репортажі. Це провал роботи і авторитету нашої розвідки. Те, до якого колапсу довели, говорячи багато речей, які носять гриф "таємно" і містять державну таємницю, обговорюючи це на всіх ефірах, це ганебно. Звіт, яким прозвучав, є фейковим, неприпустимим, комунікаційним документом, який є доволі недолугим прикриттям в роботі ТСК", — додала нардеп.

Депутат говорить, що ТСК мало би встановити фінальний факт з усієї операції з допитами всіх посадових осіб та відтворити події, які відбувалися в Офісі президента в липні. Крім того,  комісія мала б встановити, хто насправді давав наказ про те, щоб операція була відтермінована. Нардеп вважає, що представництво ТСК не відповідає представництву фракції в парламенті, а звіт для неї фейкова, проміжна інформація. 

Олександр Качура з партії "Слуга народу" говорить, що якби депутати не підтримали звіт, то комісія б припинила свою діяльність.

"Підійшов до керівника комісії. Вони надалі будуть Дебальцево, Іловайськ розглядати. Я думаю, що це для суспільства дуже важливе питання. Тому треба, щоб вони розслідували факти й дали свої висновки. На жаль, правоохоронні органи не дали достатньої оцінки тих подій", — зазначив депутат.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко наголосив, що треба змінювати керівництво ТСК. Крім того, він наголосив, що слід створити справжню ТСК для розслідування ситуації з "Вагнергейтом", але її мають очолювати не представники "Слуги народу".

Юрій Бойко з фракції ОПЗЖ пояснив, чому їхня фракція проголосувала проти звіту ТСК.

"Ми вважаємо, що ТСК — це інструмент опозиції. Тому що у влади і так вистачає важелів. А якщо ТСК була сформована представниками "слуг", то ми не вважаємо, що цей звіт є об'єктивним", — наголосив нардеп.

Раніше ми писали, що Разумков прокоментував вихід Сохи з фракції "Слуги народу".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

jey

18 квітня 2022, 15:41

Nice post get more news at js times now visit


Новини