Головна Новини Політика внутрішня політика "Не вважаю, що це була помста": Стефанчук про відставку Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не вважаю, що це була помста": Стефанчук про відставку Разумкова

Руслан Стефанчук підкреслив, що рішення приймала партія

9 жовтня 2021, 00:04
Поділіться публікацією:

Звільнення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради не було помстою з боку партії "Слуга народу". Таку думку ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" висловив новообраний спікер Руслан Стефанчук.

"Не вважаю, що це була помста": Стефанчук про відставку Разумкова

Руслан Стефанчук - фото з відкритих джерел


"Я не вважаю, що це була помста. Я вважаю, що це було прийнято рішення політичною партією, яка несе відповідальність за ті зобов'язання, які вона давала перед своїм народом", — сказав він.

Телеведучий Савік Шустер запитав у спікера Ради, чи йде мова про те, що їм з Разумковим "йти за програмою партії було неможливо".

"Я не можу говорити, чи можливо або неможливо. Я виходжу з того, що програма партії" Слуга народу "була представлена в президентській програмі" Країна мрій ", і ті рішення, які були передбачені там, передбачали певний напрям, визначений темп в реформі ", — пояснив Стефанчук.


Нагадаємо, після приходу Володимира Зеленського до президентства українське суспільство почало частіше говорити про ймовірне розпуск парламенту. Такі бесіди велися чи не після кожного прийнятого новообраною Радою закону. За словами першого віцеспікера ВР Руслана Стефанчук, у Зеленського і сьогодні є юридична підоснова для подібної дії, повідомляє "Українська правда".


Як стверджує Стефанчук, формально Раду можуть позбавити повноважень через невиконання прямих професійних обов'язків. Чиновник нагадав, що в кінці 2020 року парламент не працював більше місяця. На думку першого віцеспікера ВР, відсутність хоча б одного засідання Ради протягом такого тривалого часу є прямий юридичної можливості розпустити таких депутатів і оголосити нові вибори. При цьому він підкреслює, що поки від Володимира Зеленського бажання повторно, як при приході до влади, "розігнати" парламент не виходило. За словами чиновника, президент сподівається, що нардепи продовжать працювати ефективно, співпрацюючи з іншими гілками влади, в тому числі і з Офісом президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

10 жовтня 2021, 09:32

Да кого волнует, что считает эта жирная свинья, морда которой в телевизор не влазит!


Новини