Головна Новини Політика внутрішня політика Наскільки залежний Зеленський від олігархів: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наскільки залежний Зеленський від олігархів: думки експертів

Про ступінь впливу українських олігархів на рішення Зеленського розповіли експерти

25 грудня 2020, 15:22 comments1447
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що ні з ким з олігархів або великих бізнесменів у президента Володимира Зеленського немає таких дружніх відносин, щоб вони впливали на його рішення.

Наскільки залежний Зеленський від олігархів: думки експертів

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

Він також стверджує, що система агресивно чинить опір, вона воює проти Зеленського, але не зможе його зламати. Чи справді Зеленський такий незалежний і так непохитний розбиралися українські експерти.

"Ніщо інше, як звичайний піар"

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що твердження, висловлені Подоляк з приводу Зеленського, ніякого сенсу, крім піару, не несуть.

"Насправді, ми при Зеленському бачили величезну кількість лобістських рішень на користь олігархів, які оформлялися переважно через суди. Зеленський в будь-який момент міг їх зупинити. Він має всі можливості ліквідувати пориті корупцією суди. Йому за Конституцією і законом для цього потрібно всього лише консультація з Вищою радою правосуддя і рішення парламенту. Але він цього нічого не робить, і в результаті держава несе величезні втрати на користь олігархів. А значить, всі розмови про його відстороненості від олігархів — неправда", — впевнений Олександр Палій.

Що стосується непохитності Зеленського ... Про це, на думку експерта, можуть свідчити лише справи, а не слова.

"Поки Зеленський особливо нічому твердо вирішив не протистояв, з того, що могло бути реально небезпечним, — пояснює Олександр Палій. — Ми бачили його гнівні засудження зручних, а не реальних противників — наприклад, водіїв-далекобійників. Але далекобійники — це не Коломойський і не Ахметов ... "

"Вплив олігархів на прийняття рішень все так само великий"

На думку політконсультанта, голови Центру політичних студій "Доктрина" Ярослава Божко, лінія "система пручається Зеленському" буде з'являтися все частіше в публічній комунікації Офісу і "інсайд" пропрезидентських експертів.

"Це — свого роду відповідь на питання про розчарування громадянами в проекті" Слуга народу ". Відповідь на питання про конкретні досягнуті успіхи, який дуже нечисленні", — говорить експерт.

Що стосується комунікації з олігархами, Ярослав Божко закликає згадати недавній кейс списання боргів Укрнафті в інтересах Ігоря Коломойського.

"Борги накопичувалися там з початку 2000-х і становили близько 30 млрд грн, — відзначає експерт. — Можна згадати і непрозорі закупівлі на Укрзалізниці в інтересах Пінчука, і багато іншого ... Все це говорить про реальний вплив олігархічних груп на прийняття рішень в Україні. Очевидно, що Офіс президента буде це приховувати і вести публічну комунікацію, ніби цього немає. Однак цілий ряд і кадрових призначень, і закупівель, і конкретних рішень дають розуміння, що не сам Зеленський є в повній мірі кінцевим бенефіціаром свого політичного проекту".

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Укрaіни Влaдимир Зeлeнcкій дав велике інтерв'ю американській газеті The New York Times, в якому обговорив важливі питання в розвитку держави. Він розповів, коли в нашій cтрaне пoбедят oлігархoв і корупцію. За словами державного глави, представники олігархії є членами парламенту, і в їх володінні знаходяться всі медіа групи.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Котя

20 січня 2021, 07:09

ВООЧКА -ДУРАЧЕК ТА ЖИДІВСЬКИЙ БЛАЗЕНЬ, ЗАКІНЧИТЬ ЯК ЯНУКОВИЧ!!!

sexx

26 грудня 2020, 00:57

Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking


Новини