Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп розповів, що буде відразу після оголошення рішення судді у справі Порошенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, що буде відразу після оголошення рішення судді у справі Порошенка

Олександр Черненко зазначає, склалося враження, що влада виявилася зовсім розгубленою та не готовою до приїзду Петра Порошенка

18 січня 2022, 09:00 comments1977
Поділіться публікацією:

Якщо не вдаватися до деталей, а оцінити картину загалом, то можна зробити кілька висновків із ситуації, що виникла навколо повернення в Україну п'ятого президента Петра Порошенка. Перший висновок – усі мантри у стилі "Порошенко злякався" були лише технологічними трюками Банкової. Якби злякався, то не повернувся б. Ну, і Порошенко можна багато закидати, але "злякався" точно не про нього. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише нардеп 8-го скликання Верховної Ради Олександр Черненко.

Нардеп розповів, що буде відразу після оголошення рішення судді у справі Порошенка

Петро Порошенко. Фото: сайт партії Європейська солідарність

"Більш того, Порошенку очікувано вдалося інформаційно переламати ситуацію на свою користь. На його підтримку висловилася низка громадських діячів в Україні, західних політиків та політичних сил. І це лише початок, обрання запобіжного заходу (яким би він не був) збільшить і кількість таких заяв і підвищить градус їхньої категоричності", – зазначив нардеп.

Він додав, що ще важливим моментом є те, що відбулася мобілізація прихильників. Багато хто нарікав на надмірну емоційність і екзальтованість тих, хто прийшов підтримати свого лідера. Але, коли проти опозиційного політика починає працювати весь державний репресивний апарат, то не до естетства.

"Що змогла цьому протиставити влада, крім неузгоджених та зляканих дій прикордонників, ДБРівців, прокурорів та судді? Тільки невдалі спроби завадити прихильникам Порошенка дістатися до столиці та непереконливі заклики не політизувати юридичний процес. Ці заклики, мабуть, і мали б сенс, якби процес із самого початку він не був політичним. Той факт, що генеральний прокурор Венедиктова самоусунулася, а кожен крок прокуратури та ДБР супроводжувався кричущими процедурними порушеннями є ще одним свідченням, що справа клеїлася нашвидкуруч і не мала б перспектив у вільному та справедливому судовому процесі. Бо захист від політичних переслідувань виключно юридичними аргументами ще ніколи не був ефективним. Що, звісно, не скасовує і юридичного захисту. А з цим адвокати і сам Порошенко впоралися блискуче", – наголосив нардеп.

Олександр Черненко зазначив, зараз залишається чекати 19 січня — рішення судді, але вже зараз можна зрозуміти, що хоч би яким воно було, це стане лише початком затяжної політичної кризи. І почав її точно не Порошенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чому влада різко взяла паузу у справу про держзраду Порошенка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

18 січня 2022, 09:15

Сенсація, член партії ПЄС, облизує лідера партії ПЄС.


Новини