Головна Новини Політика внутрішня політика Наглядова рада "Нафтогазу" розгляне відсторонення Вітренка: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Наглядова рада "Нафтогазу" розгляне відсторонення Вітренка: подробиці

На засіданні будуть розглядати відсторонення Юрія Вітренка

16 червня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Під час засідання наглядової ради НАК "Нафтогаз України" акціонери розглянуть питання про відсторонення Юрія Вітренка від займаної посади. Позачергове засідання вже скликала голова ради Клер Споттісвуд. Про це інформує пресслужба компанії.

Наглядова рада "Нафтогазу" розгляне відсторонення Вітренка: подробиці

"Нафтогаз" (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що засідання відбудеться через припис Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Я повідомила про позачергове скликання Наглядової ради, аби обговорити відсторонення від посади голови правління. Щоб забезпечити дотримання важливих стандартів  корпоративного управління. Я думаю, що відсторонення відповідає інтересам  компанії та країни", — заявила Споттісвуд.

Стало відомо, що вона вже поспілкувалася на цю тему з прем’єром Шмигалем та очільником мінюсту Денисом Малюською.

"Терміново обговорила ситуацію, що склалася, з важливим акціонером — урядом країни. Глава Кабміну Денис Шмигаль разом із міністром юстиції взяли участь в обговоренні, представляючи інтереси  уряду", — повідомила вона.

За словами голови наглядової ради, Денис Шмигаль пообіцяв прийняти остаточне рішення.  А ще — протягом десяти днів, починаючи з 15 червня 2021 року, вирішити питання про припинення терміну дії контракту з Вітренком.

Раніше стало відомо, що в приписі керівника НАЗК Олександра Новікова йдеться про те, що розпорядження Кабінету Міністрів України про призначення Вітренка головою газової компанії є незаконним, тому контракт із ним мусить бути розірваний.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що в "Нафотогазі" провели обшуки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини