Головна Новини Політика внутрішня політика Обшуки у «Нафтогазі»: які цілі переслідує ДФС
commentss НОВИНИ Всі новини

Обшуки у «Нафтогазі»: які цілі переслідує ДФС

Експерти пояснили, чому ДФС саме зараз прийшла в «Нафтогаз» і які наслідки можуть бути у цього візиту

11 червня 2021, 18:06
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 11 червня, стало відомо, що Державна фіскальна служба України (УКРІНФОРМ) проводить обшуки в НАК "Нафтогаз України" — в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого ухилення посадових осіб компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд гривень .

Обшуки у «Нафтогазі»: які цілі переслідує ДФС

Ціль обшуків у "Нафтогазі"

Що відбувається і чому? Кому може "прилетіти"? Які можуть бути наслідки? Відповіді на ці питання "Коментарі" шукали разом з експертами.

Справи проти "Нафтогазу" продовжать розслідувати

За словами адвоката, голови профспілки Українська незалежна фундація юристів, глави АТ "Кравець і партнери" Ростислава Кравця, він попереджав, що влада шукатиме можливість примусити до миру недавно звільнене керівництво "Нафтогазу".

"Мова про Коболєва (Андрій Коболєв — ексглава наглядової ради НАК" Нафтогаз України, — ред.) І членах наглядової ради — іноземців, які повинні були контролювати всі ті моменти, навколо яких зараз намагаються вибудувати справу. Ці обшуки і порушені кримінальні справи пов'язані з тим, щоб дати прямий натяк попередньому керівництву. Мовляв, перестаньте критикувати, шкодити, намагатися оскаржити свої звільнення, намагатися повернутися на свої посади", — пояснює Ростислав Кравець.

Адвокат вважає, що ці кримінальні справи розслідуватися не будуть. І до логічного кінця (суду) не дійдуть.

"Мова йде про величезні суми. І якби органи досудового слідства реально мали якісь докази, а не зараз похапцем намагалися їх зібрати, ми б уже сьогодні побачили велике п'ятничне шоу: пред'явлення підозри, картату ковдру, обрання запобіжного заходу. Більш ніж упевнений, що це — "лякалка", справа не закінчиться нічим", — прогнозує Ростислав Кравець.

Обшуки у "Нафтогазі" можуть виявитися безглуздими

Експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук так коментує те, що відбувається: "Що відбувається? Те, що й у всій країні: хаотичні, взаємно виключають події! Однією рукою з бюджетних грошей платять мільйони в день всяким пройдисвітам, блокують перевірки фінансової діяльності тощо, а в інший — створюють видимість боротьби з казнокрадами та олігархами".

На його думку, нікому і нічого не "прилетить".

"Буде, як і завжди: "гора народить мишу". А то, якщо копати глибше — на самих себе, чого доброго, можна вийти", — резюмує Леонід Косянчук.

Нагадаємо, експерти розповіли, чи повинна держава контролювати наглядові ради державних компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини